'meaninglessness' - en performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykkedesigner Susan Cohn - opføres på Lindegaarden.

'meaninglessness' - en performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykkedesigner Susan Cohn - opføres på Lindegaarden.

Teaterforeningen på Lindegaarden: Performance om den danske smykkelov

Sorgenfri Teaterforening har indgået et samarbejdet med Lindegaarden. Første forestilling er på søndag, hvor den australske smykkedesigner Susan Cohn opfører det politiske værk 'meningslessness'

Af
Pernille Borenhoff

Sorgenfri Teaterforening starter sæsonen tidligt i år og indleder samtidig et nyt samarbejde med Kulturstedet Lindegaarden, hvor de seks søndag eftermiddage vil præsentere samfundsrelevant scenekunst midt i Lyngby.

Første forestilling er allerede den 19. august kl. 15, hvor Danig Performing Arts Service i samarbejde med Cohnartist Productions og Sorgenfri Teaterforening præsenterer en performativ samtale om objekter og mennesker med den australske smykkedesigner Susan Cohn.

"Forestillingen med titlen 'meaninglessness' er et politisk værk fra nogle af Australiens mest spændende kunstnere; instruktør/teaterrebel David Pledger og smykkekunstner/aktivist Susan Cohn, der undersøger, hvordan en borger kan agerer proaktivt, når hendes regering handler ud fra værdier, der er fjendtlige i forhold til hendes egne værdier," skriver formand for Sorgenfri Teaterforening Susanne Danig i en pressemeddelelse til Det Grønne Område.

Forestillingen rejser spørgsmålet om objekters betydning i vores liv. En diskussion der er udløst af den danske ”smykkelovgivning” fra 2016 og som fik Cohn til at reflektere over hendes eget lands flygtningepolitik. Hun engagerer publikum i en samtale om smykkers sociale, politiske og historiske betydning, for at finde en vej til at forstå den vanskelige situation fordrevne mennesker i dag er havnet i.

Forestillingen er på turne i Danmark og landet stopper altså den 19. august kl. 15 på Lindegaarden, Peter Lundsvej 8.

Instruktør er David Pledger, der er en prisvindende scenekunstner, kurator og aktivist inden for scenekunst, visuel kunst og mediekunst i Australien, Asien og Europa.

Kunstner Susan Coh er juveler, designer og kurator. Cohn modtog for nylig Australien Councils 2017 Visual Artist Award.

Detaljer og billetter gennem http://www.sorgenfriteaterforening.dk/meaninglessness/

Publiceret 17 August 2018 08:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.