To anholdt efter sommerens skyderier ved DTU

Politiet har anholdt to mænd. Politiet mener, at de to skyderier 11. og 17. juli hænger sammen

Af
Lars Schmidt

ANHOLDELSER Om eftermiddagen 11. juli blev der affyret skud fra en BMW i krydset Lundtoftevej/Akademivej på DTU.

En uge senere gentog det sig. Den 17. juli ved 21-tiden blev der ligeledes sendt en skudsalve afsted på Akademivej. Denne gang i krydset ved Kollegiebakken. Og denne gang fra en mørk Audi.

Ordensmagten stod ikke helt på bar bund. Der blev sendt efterlysninger ud, og nu har man så anholdt to mænd, oplyser TV2.

Begge mænd er sigtet for drabsforsøg, skriver tv-stationen på sin hjemmeside.

Ifølge TV2 mener politiet, at de to skyderier hænger sammen, selv om det er uklart, hvad baggrunden for skyderierne var. Politiet har dog tidligere udtalt, at der kunne være tale om en konflikt mellem to kriminelle grupperinger.

"Det er fortsat nærliggende at tro, at de to skyderier hænger sammen," siger politikommissær Klaus Madsen, Nordsjællands Politi, ifølge TV2.

Publiceret 16 August 2018 13:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.