Breath - 25 års Jubilæumsskulptur af Stine Ring Hansen. Foto: Arne Fribo

Breath - 25 års Jubilæumsskulptur af Stine Ring Hansen. Foto: Arne Fribo

Stine Ring indtager Fortunfortet

Fra på lørdag udstiller billedhugger og bronzestøber Stine Ring Hansen på Fortunfortet i Lyngby. Og der tænkt på både kunst- og millitærhistorisk interesserede børn og voksne

Af
Pernille Borenhoff

På lørdag den 18. august kl. 14 åbner Mette Schmidt Olsen, formand for kultur- og fritidsudvalget udstillingen på Fortunfortet, hvor billedhugger og bronzestøber Stine Ring Hansen markerer sit 25-års jubilæum med stor udstilling i den militærhistoriske bastion fra 1892. Ensemblet Ekkozone v/ Mathias Reumert sørger for det musikalske bidrag.

Udstillingen har fået titlen 'Hvad hænder skabte // Hvor går vi hen?' og kan ses til og med den 9. september.

Udstillingen er tilrettelagt for et bredt publikum - for kunstinteresserede, for militærhistorisk interesserede, for børn og for voksne.

En af de nye skulpturer er '100 Mand', der er skabt til Fortunfortets rum.

"Jeg vil fremkalde erindring om de soldater, som dengang gravede forsvarslinjerne. Vi har brug for at mærke forbundenthed i fortid og fremtid og fællesskabets nødvendighed," siger Stine Ring Hansen blandt andet om udstillingen, der foruden nyproducerede værker også viser et retrospektivt blik på hendes kunst gennem de seneste 25 år.

På udstillingen kan man desuden se film og fotos om arbejdsprocessen som bronzestøber og billedhugger samt udsmykninger og prisværker, som H. C. Andersens Literature Award, Den Grimme Ælling, der er givet til blandt andre J. K. Rowling, Isabel Allende, Salman Rushdie.

Udstillingen er støttet af Fog Fonden, Lyngby-Taarbæk Kommunes Kulturfond, samt billedhuggerens egen crowdfunding, og er blevet til i samarbejde med Fortunfortets Venner.

Hvad: Hvad hænder skabte // Hvor går vi hen?

Hvor: Fortunfortvej 16

Hvornår: 18. aug.-19. sep. Hverdage kl. 16-20, lør.-søn. kl. 12-18, (man. lukket)

Guided ture: lørdage 25. aug, 1. sep., 8. sep. kl. 11.30 og tirsdage 21 aug. , 28. aug og 4. sep. kl. 15.30

Publiceret 15 August 2018 09:00

SENESTE TV