#DGO100

#DGO100

Det skal fejres: Det Grønne Område fejrer 100-års fødselsdag i år

Der har været lokalavis i kommunen siden 1918. Det fejrer vi, og festen starter 1. september

Af
Lars Schmidt

RUND DAG For 100 år siden syntes kandidat Laursen, at sognets skatteydere manglede et talerør. Det tog han konsekvensen af og startede Søllerød Tidende i 1918.

Han erklærede avisen uafhængig af politiske partier, og den skulle gennem nyhedsformidling fremme interessen for den smukke område, som den udkom i.

Det Grønne Område er en direkte efterkommer af Søllerød Tidende og kan således i år markere, at der har været lokalavis her i kommunen i 100 år.

Kært barn, mange navne. 50 år efter starten blev Søllerød Tidende til Det Grønne Område. En avis, som har haft mange konkurrenter gennem årene. Den første, store, var Lyngby-Taarbæk Bladet, som blev stiftet i 1929 under navnet Lyngby Tidende.

Virum Posten kom til i 1940'erne, og da Politiken kom til byen, blev Søllerød Tidende og Virum Posten, der havde den fælles titel Det Grønne Område, slået sammen med Lyngby-Taarbæk Bladet.

100-års fødselsdagen kommer ikke til at gå stille af sig, og vi starter i nær fremtid med fejringen.

På den store Liv i Lyngby-dag er Det Grønne Område placeret på selve rådhuspladsen i Lyngby,Torvet, med et stort telt, hvor vi - ud over at arbejde med at dække dagen - præsenterer underholdning med blandt andre Majken & Fjeldtetten.

Senere på efteråret vil vi indbyde til formel reception.

#DGO100

Publiceret 15 August 2018 10:00

SENESTE TV