Lyngby-Taarbæk Kommune ligger nummer et på liste over flest nystartede virksomheder i første halvår 2018. Martin Thorborg håber, at danskerne generelt bliver mere iværksætterlystne. Arkivfoto

Vild gang i iværksætterlysten: Lyngby-Taarbæk topper liste over flest nye virksomheder

Med 757 nyoprettede virksomheder i første halvår af 2018 blev Lyngby-Taarbæk Kommune den af landets kommuner med flest nye virksomheder per indbygger, ifølge Dinero

Af
Mikkel Brøgger Petersen

ERHVERV På førstepladsen for kommuner med flest nyoprettede virksomheder per borger over 18 år finder man Lyngby-Taarbæk Kommune. Det viser tal, som regnskabsfirmaet Dinero har trukket fra CVR-registret.

I Lyngby-Taarbæk Kommune er der i første halvår af 2018 oprettet 757 virksomheder. Det svarer til 17,4 nye virksomheder per 1.000 borgere på 18 år eller derover. På andenpladsen finder man Albertslund Kommune med 14,5, mens København tager tredjepladsen med 12,6. På landsplan lå niveauet på 7,5 nye virksomheder per 1000 indbyggere.

I Lyngby-Taarbæk Kommune er der oprettet flere virksomheder i første halvår af 2018 end i hele 2017. Her blev der oprettet 648 nye virksomheder, hvilket giver 14,9 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

"Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det, særligt når tingene ikke kører som smurt. Der er altid en i nærheden, som er i samme situation. I stedet for at gemme sig med sine udfordringer, skal man bruge disse mennesker, som er i nærheden til at få et solidt netværk af ligesindede, som man kan dele opture, nedture og udfordringer med," siger serieiværksætter og administrerende direktør i Dinero, Martin Thorborg, i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Man kan lære helt vildt meget af andre mennesker, og man kan ikke udvikle sin forretning, hvis ikke man bruger andre som sparringspartnere, der kan se på ens udfordringer med andre øjne. Derudover er det afsindigt vigtigt at have nogen at læne sig op ad, når man føler, at man er ved at vælte."

På landsplan har syv procent af danskerne intentioner om at kaste sig ud i iværksætteri. Dermed ligger Danmark under det generelle niveau i EU. Det viser Iværksætterundersøgelsen 2017, som Dansk Iværksætter Forening har udgivet.

"Personligt kunne jeg da godt ønske, at flere turde at tage springet ud i iværksætteri. Der sker noget med en, når man satser og kaster sig ud på dybt vand med et projekt, som man virkelig brænder for i stedet for bare at tage det stensikre valg med et 37-timers lønmodtagerjob, hvor man egentlig bare arbejder for at få løn," siger Martin Thorborg.

Sådan er de nye virksomheder oprettet

Iværksætterselskab (IVS): 477

Interessentskab (I/S): 7

Kommanditselskab (K/S): 1

Anpartselskab ApS): 130

Aktieselskab (A/S): 8

Personligt ejet mindre virksomhed: 39

Enkeltmandsvirksomhed: 95

I alt: 757

Kilde: Regnskabsprogrammet Dinero har lavet opgørelsen på baggrund af virksomhedsdata fra CVR (nye virksomheder fra 1. januar-30. juni 2018) og befolkningsdata for 2. kvartal fra Danmarks Statistik.

Publiceret 11 August 2018 11:00