DTU oplevede i år en stigning på seks procent i antallet af optagede studerende. Arkivfoto

DTU oplevede i år en stigning på seks procent i antallet af optagede studerende. Arkivfoto

DTU opretter 102 ekstra studiepladser

DTU opretter igen ekstra studiepladser, efter især universitetets it-uddannelser var meget populære blandt årets ansøgere

Af
Mikkel Brøgger Petersen

UDDANNELSE DTU gør det igen. Som reaktion på sidste års mange ansøgninger oprettede man 110 ekstra pladser. Og i år opretter man så 102 ekstra studiepladser efter endnu en ansøgningsrunde, hvor Danmarks Tekniske Universitet stod højt på hitlisten.

"Vi synes helt grundlæggende, at det er superærgerligt at afvise unge mennesker, som har lyst og energi til at læse til ingeniør. Derfor øgede vi med kort varsel antallet af pladser på flere af vores uddannelsesretninger efter ansøgningsfristen 5. juli," siger bachelordekan Martin Vigild til DTU's hjemmeside og fortsætter:

"Vores holdning er, at man ikke nødvendigvis skal have et snit på over 10, for at blive ingeniør. Samtidig med stærk interesse hos de unge, ser vi både et samfund og en industri, der skriger på flere ingeniører i den anden ende. Derfor vil næste år være klar til at åbne dørene for endnu flere kvalificerede og interesserede unge mennesker."

Helt generelt har DTU oplevet, at uddannelsesretninger med fokus på it har oplevet en øget interesse i år. I alt har 2.340 ansøgere fået tilbudt en plads på en uddannelse ved DTU.

Samlet set er DTU gået fra i 2017 at optage 2.207 studerende. I år er 2.340 studerende blevet optaget. Det er en stigning på seks procent.

DTU kan i år melde alt optaget på civilingeniøruddannelsen. I alt har 1.302 unge fået tilbudt studieplads på en af DTU's civilbacheloruddannelser efter sommerferien. Det er ni procent flere end i 2017.

Stigningen skyldes særligt nyoprettede uddannelser. Kunstig Intelligens og Data fik 164 ansøgninger og lukkede med en kvotient på 10,9. Det sker til trods for, at man efter deadline øgede antallet af studiepladser med 50 procent fra 30 til 45.

En anden ny civilingeniøruddannelse, Bæredygtigt Energidesign, lukkede med en kvotient på 9,4.

Andre højdespringerne inden for civilingeniøruddannelserne er Design og Innovation, Fysik og Nanoteknologi og Teknisk Biomedicin med lukningskvotienter på henholdsvis 9,7, 9,6 og 9,8.

DTU har fortsat ledige pladser. På universitetets hjemmeside kan man få en oversigt.

Der er ansøgningsfrist 8. august, og man får besked om optagelse 15. august.

De nye ingeniørstuderende bliver budt velkommen på DTU fredag 24. august og introduceres bredt til ingeniørstudiet i løbet af rusturene, som foregår i den efterfølgende uge. Semesterstart og første undervisningsdag for alle nye DTU-studerende er mandag 3. september.

Publiceret 08 August 2018 10:00