Fredag: Tidligere BP-direktør fylder 80 år

Tidligere direktør og generalsekretær Henrik N. Knutzon fylder år

fødselsdag Søndag 12. august fylder fhv. direktør i BP og fhv. generalsekretær i Kongelig Dansk Aeroklub Henrik N. Knudtzon 80 år. Efter mere end 30 års tjeneste i BP Olie-Kompagniet A/S blev H.N. Knudtzon førtidspensioneret 1. oktober 1993 som direktør for BP Aviation A/S, et datterselskab af BP Danmark A/S. I BP-tiden var H. N. Knudtzon efter uddannelse blandt andet i udlandet, involveret i marketing af BP’s servicestationsnet og i de sidste syv år var han direktør for BP Aviation A/S. H.N. Knudtzon har desuden været medlem af bestyrelsen i Brændstoflageret Københavns Lufthavn A/S.

I tiden efter pensioneringen har H.N. Knudtzon siddet i bestyrelsen for BP Danmark A/S og BP Aviation A/S samt BP’s personalefond. I de senere år har Henrik N. Knudtzon som konsulent hjulpet Direktionen i BP Danmark A/S med, i forbindelse med organisationens centralisering, at overføre en del af BP´s arkiv til Erhvervsarkivet / Rigsarkivet samt Danmarks Industrimuseum i Horsens.

Fra april 1994 til januar 2000 var H. N. Knudtzon ansat som Generalsekretær for Kongelig Dansk Aeroklub – Danmarks luftsportsforbund. I fritiden har han virket i mange forskellige foreninger. Således var han en overgang formand for det Borgerlige Frihåndsskydeselskab af 28. juni 1776, samt formand for den Konservative vælgerforening i Lyngby-Taarbæk kommune samt medlem af bestyrelsen i Turistforeningen for Lyngby-Taarbæk Kommune. Formandskabet i Ejerforeningen Askevænget, blev i foråret overgivet til nye kræfter efter seks år på posten, ligesom Formandskabet i slægtsforeningen Grut-Hansen-Efterkommerne, også er videregivet til den næste generation.

I 1985 var han charterpræsident i den nyoprettede Sorgenfri Rotary Klub. Rotary arbejdet har fyldt meget i Henrik N. Knudtzons fritid – 1996/1997 som Guvernør for Rotarys distrikt i Københavns område og 1997/1998 som formand for Rotary Danmarks Råd, efterfulgt af en række internationale opgaver. Ikke mindst arbejdet med Rotarys udvekslingsprogram for unge studenter har fyldt meget i de senere år.

Fødselsdagen fejres privat.

Publiceret 07 August 2018 14:00