Beredskabet er klart, hvis der skal gå brand i den knastørre Dyrehave. Foto: Lars Schmidt

Beredskabet er klart, hvis der skal gå brand i den knastørre Dyrehave. Foto: Lars Schmidt

Pas nu på: Dyrehaven er knastør, men beredskabet er på plads

Beboere tæt på Dyrehaven er bekymrede, men blev beroliget, da beredskabet i sidste uge lagde vejen forbi for at fortælle, hvad man gør, hvis uheldet er ude

Af
Lars Schmidt

TØRKE Det gik helt galt i Grækenland og i Californien. Også i nabolandet Sverige har kombinationen af tørke og hedebølge og åben ild skabt ustyrlige skovbrande.

En stor del af Lyngby-Taarbæk Kommune er skov, og beboerne tæt på Dyrehaven er bekymrede. Så bekymrede, at man i sidste uge fik Beredskab Øst forbi Vestporten ved Jægersborg Dyrehave.

"Store områder henligger med let antændeligt kvas og træstykker. Det udgør en stor fare og bør fjernes omgående. På vores daglige gåture ser vi folk ryge cigaretter i området og smide deres cigaretskod," siger Mogens Friis, der bor på Langs Hegnet, som ligger klos op ad Dyrehaven.

På vegne af beboerne i området henvendte han sig i sidste uge til kommunen, som så fik Beredskab Øst til at kigge forbi og berolige beboerne. Og beroliget blev de, fortæller Mogens Friis:

"På kommunens foranledning havde vi et kort møde ved Vestporten med Beredskab Øst om tørkesituationen og en eventuel fare for brand, samt hvad man kan gøre for at skabe opmærksomhed om problemet. Heldigvis blev vi beroliget med, at brandberedskabet også er effektivt, selv om det er ferietid – også for brandfolk. Samarbejdet i Beredskab Øst dækker brandstationerne i Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Gentofte Kommune, så der er 100 procent kapacitet 24 timer i døgnet af professionelle brandfolk," fortæller han:

"Baggrunden for vores henvendelse til kommunen om beredskabssituationen i forbindelse med tørken er, at vi er nogle beboere på Langs Hegnet, som har været foruroligede over tørkesituationen, fordi mange har huse, der ligger helt tæt op til skoven Jægersborg Hegn. Kommunen har ikke været helt tydelig med hensyn til at advare imod brug af åben ild. Desværre er nogle besøgende i skoven uforsigtige med hensyn til at smide cigaretskod og flasker, der kan virke som brændglas."

Beredskabet

"Rastepladser og shelterpladser er ryddet for ting, der kan brænde, og beredskabet har heldigvis situationen i Dyrehaven under kontrol," siger direktør i Lyngby-Taarbæk Kommune, Bjarne Holm Markussen:

"Det var godt, at beredskabet tog forbi og beroligede beboerne på Langs Hegnet. De var forbi torsdag med to brandsprøjter og fortalte, at man er klar, hvis uheldet skulle være ude."

Fungerende borgmester Simon Pihl Sørensen (S) tager henvendelsen fra beboerne alvorligt:

"Det er vigtigt, at folk tænker sig godt om, når de har med åben ild at gøre. Lad være med at bruge grill, smid ikke cigaretskodder og udvis ekstra opmærksomhed," siger han.

Bjarne Holm Markussen understreger, at man som bilist skal være ekstra forsigtig, når man parkerer i græs.

"Katalysatoren under bilen bliver så varm, at den kan antænde tørt græs," siger han.

Publiceret 31 July 2018 11:45