Caroline Benedicte Kragh og Karoline Fogh Gustafsson viser deres gennemarbejdede bæredygtige idé frem for Teknik- og Miljø-formand, Sigurd Agersnap. Foto: Julie Bülow.

Caroline Benedicte Kragh og Karoline Fogh Gustafsson viser deres gennemarbejdede bæredygtige idé frem for Teknik- og Miljø-formand, Sigurd Agersnap. Foto: Julie Bülow.

Kommunen henter grønne ideer hos studerende

Et samarbejde mellem DTU, dygtige studerende og kommunen skal åbne døren for bæredygtige ideer og en spirende fremtid.

Af
Julie Bülow

Bæredygtigt design 1. juni satte kommunen og DTU sammen gang i et kursus for studerende, der havde lyst at udtænke bæredygtige ideer til kommunen.

Én af de mange gode ideer, der var klar til præsentation ved kursets slutning var 22-årige Caroline Benedicte Kragh og 24-årige Karoline Fogh Gustafsson, der begge netop er blevet bachelorer i Design og Innovation.

"Projektet har virkelig givet en oplevelse af, at vi kunne være med til at skabe noget der kan gøre en forskel. Det har givet vildt meget mening, og så har vi lært meget af de metoder, vi har brugt til det,"

De to nyudkæggede bachelorer havde til opgave at udtænke en idé, der skal få fremtidens beboere i det nybyggeriet ved Trongården, til at opføre sig mere bæredygtigt.

De udviklede derfor idéen til en app, der med oplysninger fra forskellige forsyningsselskaber, skal holde styr på, hvordan dit forbrug er i el, vand og varme ser ud.

Appen lykønsker og illustrer med antal træer (og kroner) man har 'reddet' når man har sparet på sit forbrug. Og så giver den gode tips til, hvordan man kan sænke sit forbrug, når man i en måned ikke har formået at spare. Målet er, at gøre borgerne mere bevidste og mere selvhjulpne til at leve bæredygtigt.

Og dét falder i god jord hos formand for teknik- og miljøudvalget, Sigurd Agersnap, som har været med til at søsætte samarbejdet:

"Jeg synes, det er sindssygt flot, alt det de har nået på tre uger. Jeg læser selv, og jeg kunne aldrig have lavet så flot et resultat. Og så er det en rigtig god idé, der samtidig også er let at implementere,".

"Hvis vi virkelig vil rykke på klimaområdet, så skal der mere til end de medarbejdere, der sidder på rådhuset. Jeg ser det her som et vigtigt skridt mod et samarbejde, der kan gøre hele kommunen grønnere. Det er fedt, at så mange ville være med til at nørde," siger Sigurd Agersnap.

Publiceret 20 July 2018 11:30

SENESTE TV