Steen Wenske Pedersen fylder 60 år

60 Projektleder Steen Wenske Pedersen, Lyngby, 60 år den torsdag den 19. juli 2018.

Nye biler skal have et sæt nummerplader, gamle plader afmeldes - og der må helst ikke gå rod i systemet. Nogen skal sørge for, at det ikke sker. Og det er projektleder Steen Wenske Pedersen, som i årene 2005-12 havde ansvaret for SKATs omfattende projektet Digital MotorRegistrering. Blanketter, kø og personligt fremmøde på Politiets motorkontorer skulle nu erstattes af nye, digitale arbejdsgange. Et af SKATs vellykkede it-projekter, vi af samme grund aldrig siden hørte om...

Efter en karriere på 20 år med diverse projekter i SKAT rykkede Steen Wenske Pedersen i 2016 til Banedanmark, hvor han i dag er projektleder med ansvar for Idé, planlægning og udvikling af administrative processer og systemer.

Han er cand.mag. i historie og kommunikation fra Københavns Universitet, årgang 1989. Da efterspørgslen efter humanister med speciale i ris-landbruget i Filippinerne efter 1945 var til at overse, tog han derfor en række kurser, som førte til projektstyring inden for it, digitalisering og nye arbejdsgange i den offentlige sektor.

Boghylderne i hjemmet på Trongårdsvej bugner af bøger om historie - og afslører en vis svaghed for Den første Verdenskrig. En lokal knopskydning af interessen for netop de år handler om Københavns befæstning, og Steen Wenske Pedersen var her i årrække aktiv i foreningen Fortunfortets Venner. Efter en række foredrag om emnet, herunder den ophedede parlamentariske debat før og under byggeriet, udgav han i 2017 en lille bog om emnet.

Ud over den ældste søn Kasper har han - med hustru Elisabeth Rolffes Becker - de to hjemmeboende Marie og lillebror Kristoffer, som går på Sorgenfriskolen. Her har Steen Wenske Pedersen som formand for skolebestyrelsen især arbejdet på at skaffe skolen en topmoderne hal for bevægelse og motorik.

Smagen for sejlads har betydet en del hyggeture på Øresund, kapsejladser og også den lange tur med sejl over Atlanterhavet til Karibien. Lyngbydrengen er dog - efter studieår plus det løse i Købehavn - vendt tilbage til postnummeret 2800, nu omkring Fortunen, hvor den står på selskabelighed, skiture til Frankrig og senest også slægtshistorie.

Publiceret 18 July 2018 09:00