Pengeposen skal hjælpe til at understøtte læring, trivsel og udvikling for børn i udsatte positioner, forklarer Gitte Kjær-Westermann, formand for børne- og ungdomsrådet. Arkivfoto.

Pengeposen skal hjælpe til at understøtte læring, trivsel og udvikling for børn i udsatte positioner, forklarer Gitte Kjær-Westermann, formand for børne- og ungdomsrådet. Arkivfoto.

'Stoppestedet' får pengepose til flere pædagoger

Socialministeriet har tildelt 30 af landets institutioner en pengepose, så der kan ansættes ekstra pædagoger i 3 år. Her i kommunen har Stoppestedet fået glæde af puljepengene.

Af
Julie Bülow

Flere hænder Børnehuset Stoppestedet får de næste tre år ekstrahjælp af uddannede pædagoger. Lyngby-Taarbæk kommune har nemlig fået tildelt puljepenge.

På landsplan vil cirka 5500 børn i de kommende tre år få glæde af flere pædagoger i deres daginstitioner. En pulje på i alt 254 millioner kroner er netop blevet fordelt blandt 100 daginstitutioner i 30 af landets kommuner. I Lyngby-Taarbæk er det altså børnehuset Stoppestedet.

"Midlerne skal anvendes til at ansætte flere pædagoger i tre år med henblik på at mindske betydningen af negativ social arv ved at understøtte læring, trivsel og udvikling for børn i udsatte positioner. Det skal ske igennem vidensbaseret og systematisk arbejde med at styrke de pædagogiske miljøer," siger Formand for børne- og ungdomsudvalget i kommunen, Gitte Kjær-Westermann i en email.

Ekstra muligheder for udsatte børn

Her i kommunen har tre institutioner søgt, men det er altså kun Stoppestedet, der har fået tildelt hjælpen. Stoppestedet er valgt fremfor Vandpytten og Carlshøj, som også havde søgt, fordi, der er flere børn med økonomisk fripladstilskud og/eller socialpædagogisk fripladstilskud, forklarer hun.

De ekstra pædagoger vil give institutioner med mange børn i udsatte positioner ekstra mulighed for at støtte udviklingen hos nogle af de børn, der har en lidt sværere start på livet end deres kammerater, oplyser Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Hjælp til parallelsamfund

I pressemeddelelsen fremgår det også, at midlerne er tildelt de 100 institutioner blandt ansøgerne med den største andel af børn, hvis forældre modtager mindst 80 procent økonomisk fripladstilskud og/eller socialpædagogiske fripladstilskud. De institutioner, som får gavn af puljen, har alle over ca. 47 procent børn efter denne definition.

En del af institutionerne ligger i de områder, som regeringen har udpeget som 'udsatte boligområder' i forbindelse med parallelsamfundsudspillet.

Publiceret 10 July 2018 09:30

SENESTE TV