Rebecca har de sidste seks år arbejdet på Lyngby bibliotek. Hun vil gerne læse kemi og arbejde inden for miljøområdet. Pressefoto

Rebecca har de sidste seks år arbejdet på Lyngby bibliotek. Hun vil gerne læse kemi og arbejde inden for miljøområdet. Pressefoto

Superstudent fra Lyngby HF vil læse kemi

Rebecca Svart Silberg fra Lyngby har et snit på 11,6 og vil bruge det på naturvidenskaben

Uddannelse Med et snit på 11,6 skulle man måske tro, at alt de sidste to år har handlet om at studere, men det er langt fra tilfældet for 21-årige Rebecca Svart Silberg fra Lyngby. Hun har både haft tid til at passe sit studiejob på Lyngby bibliotek og dyrke sine kreative fritidsaktiviteter, mens hun har gået på Lyngby HF.

Solen skinner fra en skyfri himmel, og familie og venner står klar med blomster og champagne, da Rebecca Svart Silberg kommer ud fra den sidste eksamen på Lyngby HF. Her har hun været oppe i dansk og har fået 12. Rebecca er glad, stolt og lettet over, at huen endelig er i hus.

”Jeg glæder mig til at gå rundt med huen nu. Den skal bare sidde på mit hoved den næste uge,” siger Rebecca med ét stort smil i en pressemeddelelse. Samme aften skal hun sammen med veninder fra klassen fejre, at de er blevet studenter.

Med eksamen veloverstået glæder hun sig nu til translokationen – og ikke mindst til at skulle ud og køre studentervogn med sin klasse. Første stop på turen er hjemme hos Rebecca.

Kemi og Science Fiction

Efter sommer er det planen, at Rebecca skal starte på GSK-kursus (studenterkursus). For til trods for det høje snit, mangler hun nogle fag på højt niveau for at kunne søge ind på kemi på Københavns Universitet. Det næste år skal derfor gå med at tage fagene Matematik A, Fysik B og Kemi A. Indtil videre er drømmen at uddanne sig til at arbejde med produktdesign, gerne inden for miljøområdet, som har Rebeccas store interesse.

”Jeg har en rimelig klar idé om, hvad jeg gerne vil. Men jeg er også åben for, at jeg kan blive inspireret og ændre retning og måske læse fysik i stedet for,” siger Rebecca, der gerne vil tage dele af sin uddannelse i USA, hvor hun har familie og venner.

Selvom det er det naturvidenskabelige område, Rebecca gerne vil videreuddanne sig inden for, er det et helt andet fagområde, hun har været vild med i sin tid på Lyngby HF. Nemlig engelsk – og særligt engelsk Science Fiction, som hun også har skrevet SSO-opgave om (større skriftlige opgave).

Studiejob på bibliotek

Ikke overraskende kan Rebecca med egne ord rigtig godt lide at studere, men det er ikke det samme som, at hun bruger al sin tid på studierne. Derimod går hendes tid også med studiejob på Lyngby bibliotek og forskellige hobbyer.

”Jeg har arbejdet på biblioteket, siden jeg var 15 år. To timer tre gange om ugen. Det er lidt ensformigt at sætte bøger på plads, men det er et superhyggeligt job, og de er supersøde med, at man kan tilpasse sine vagter,” fortæller Rebecca.

Selvom drømmen er at gøre karriere inden for det naturvidenskabelige område, så er det lige så vigtigt for Rebecca at have tid til at dyrke sin interesse for blandt andet litteratur. Ligesom det også betyder alt, at der er plads til at udfolde sig kreativt, når hun er hjemme. Her bruger hun tiden på at skrive, male og spille klaver.

Så hvad enten det er kemiske formler eller tykke Science Fiction-bøger, så brænder Rebecca for at give sig i kast med nye udfordringer – og derfor glæder hun sig også til at tage hul på et nyt kapitel efter sommerferien.logy

Publiceret 06 July 2018 09:00

SENESTE TV