Marc Sabatier Hvidkjær blev tirsdag student med et 12-tal i huen. Foto: Julie Bülow

Marc Sabatier Hvidkjær blev tirsdag student med et 12-tal i huen. Foto: Julie Bülow

Marc Sabatier Hvidkjær: "Gymnasiet har lært mig ydmyghed og hårdt arbejde"

Tirsdag rundede 18-årige Marc fra Virum Gymnasium tre år af med et 12-tal i huen. Studietiden har lært ham at knokle.

Af
Julie Bülow

Studenter Gymnasiet blev ikke, som Marc Sabatier Hvidkjær havde forestillet sig. Der skulle nemlig mere end talegaver til for den multinationale student.

Som 9-årig flyttede han til Danmark med sin danske far og franske mor, og siden har skolegangen flasket sig gnidningsfrit. I hvert fald lige indtil gymnasiet.

"I 2. klasse i Frankrig havde vi skole fra 8-16 hver dag plus en times lektier. Og så skulle vi også lære et fransk digt uden ad om ugen. Så da jeg kom til Danmark i 3. klasse, så var det pludselig virkelig let at gå i skole," fortæller den nyudsprungne student. Han blev født i USA hvor han boede i sine første 8 år, hvorefter familien boede et år i Frankrig og siden flyttede til Virum, hvor Marc startede på Gymnasiet for tre år siden.

”Jeg glædede mig virkelig meget til at komme igang. Ikke kun til det sociale, men allerede, da jeg skulle vælge, hvilke fag, jeg gerne ville tage, var jeg meget spændt,” siger han.

Slog skår i selvtilliden

I 1.g gik det da også fint, den første tid. Men så begyndte de skriftlige karakterer at pible ind.

"Jeg var rimelig selvsikker i de fag jeg selv troede, jeg var rigtig god til. Jeg har altid været glad for bare at tale, tale, tale, mens det skriftlige, måske på grund af mit blandede sprog, har haltet mere efter, og ikke interesseret mig. Og det kom jo til udtryk i mine karakterer lige pludselig. Det slog lidt skår i min egen opfattelse af, at jeg bare kunne knipse og få det som jeg ville,".

Kravet om et højt niveau i de skriftlige opgaver, som underviserne stillede, hyldede 12-talsstudenten ud af den, men det var lige nøjagtigt dét han havde brug for.

"Det har virkelig givet mig meget og lært mig om ymyghed og hårdt arbejde. Jeg måtte jo pludselig til at yde for at klare mig godt i det skriftlige også. Og det har faktisk gjort, at jeg er blevet rigtig glad for at skrive nu. Noget som selvfølgelig er ret vigtigt, når jeg gerne vil studere i fremtiden," fortæller han.

Blå bog

Navn: Marc Sabatier Hvidkjær

Klasse: 3.J

Fritid: Elitehåndbold

Fremtid: Sigter efter et sabbatår som lærervikar og håndboldtræner, og så vil han gerne læse Statskundskab, som drømmen har heddet siden 1.g.

Råd til mit yngre jeg i 1.g: "Det skal nok komme, men du skal arbejde for det".

Publiceret 03 July 2018 11:30

SENESTE TV