Nyt samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Projekt hjemløs

Publikum er glade for at donere deres pant, når de deltager i sommerens store udendørsforestilling, Røde Orm, i Dyrehaven

Hvad har Det Kongelige Teater og Projekt hjemløs til fælles? På overfladen måske ikke så meget – og så alligevel. Projekt hjemløs og Det Kongelige Teater har nemlig indgået et frugtbart samarbejde, som resulterer i gratis mad til Københavns hjemløse.

Det er stifter af PROJEKT HJEMLØS, Gitte Johansen, der i foråret får en god ide: Hvad mon Det Kongelige Teater gør med publikums flaskepant under Nordeuropas største udendørs forestilling, Røde Orm, i Dyrehaven? Tusindvis af publikummer hygger sig hver aften med picnic i græsset med sodavand og øl, så der måtte være masser af pantflasker, blev efterladt efter 3.500 gæster. Gitte Johansen kom hurtigt fra tanke til handling og tog kontakt til Det Kongelige Teater, der med det samme hoppede med på idéen.

"Vi havde ikke brug for betænkningstid, da Gitte ringede med sin idé. Det Kongelige Teater er selvfølgelig stolte over at kunne bidrage til et godt formål, hvor publikums flaskepant går direkte til god mad til byens hjemløse," siger Oliver Campbell-Calder, projektchefpå Det Kongelige Teaters udensdørsforestillinger.

Forestillingens gæster kan frit vælge, om de ønsker at donerer deres pant til PROJEKT HJEMLØS. Alle de donerede flasker/dåser køres til Dansk Retur System, og efter få dage overføres pengene for panten til PROJEKT HJEMLØS konto.

Hos PROJEKT HJEMLØS er der ingen ansatte, så hver en krone er en krone til hjælp.

Publiceret 26 June 2018 20:00

SENESTE TV