Vi har været bange for fremtiden i 15 år

Af
Jan Flodin,

indehaver af Tusind Tanker

Sorgenfri Torv

debat Foreningen 'Vores Sorgenfri' fremfører i sidste uges DGO, at man skal bevare Sorgenfri Torv, som det er i dag, grundet den enestående arkitektur, og borgmesteren placerer sig i en populistisk position, hvor hun undlader at træde nogen over tæerne, så hun advokerer for, at ejerkredsen bare bygger, som de allerede har lov til.

Men det er altså et meget kortsigtet synspunkt, som absolut ikke løser nogen problemer for nogen interessenter.

Specielt Nordtorvet trænger til en omfattende renovering. Bygningerne er absolut ikke tidssvarende og alene ud fra en klimabetragtning, bør de forbydes. Vi ved det, for bygningerne er hjemsted for vores virksomhed, og vi er på sin vis vældig glade for vores butik på Nordtorvet.

Desværre kan vi også se problemerne med torvet, herunder håbløse parkeringsforhold samt ikke mindst risikoen for, at Irma ikke vil være her på langt sigt.

Flere bygninger på Sydtorvet, som foreslået, kan betyde to ting. Enten flytter Irma ind i det nye, eller det er uegnet for Irma. Uanset hvad, så flytter Irma, og vi kan se frem til et Nordtorv med et meget stort ledigt areal, som bliver meget svært at leje ud, hvorfor sandsynligheden er tomme lokaler og et dødt torv, ligesom man allerede i dag kan se på det arkitektonisk sammenlignelige Skovlunde Torv.

For os betyder et dødt torv en snarlig butiksdød, men det kan andre selvfølgelig være ligeglade med.

Men hvorfor renoverer ejerne så ikke bare Nordtorvet, kan man spørge.

Det skal jeg ikke svare på, men det er simpel logik, at en renovering betyder omkostninger, og en omfattende renovering betyder omfattende omkostninger, og der er kun lejerne til at betale i den sidste ende. Nå ja, vi kan selvfølgelig lægge huslejestigningerne på vores priser, men i et konkurrencepræget samfund med Lyngby Storcenter rundt om hjørnet og internethandel på hjemmecomputeren er det jo ikke høje priser, som Sorgenfris borgere jagter.

Ejernes store projekt giver imidlertid flere muligheder for at populært sagt dele regningen - dels flere butikker og dels kontorer og boliger. Endvidere giver det øget kundegrundlag og mere liv omkring torvet. Så selv om vi er meget glade for vores butik og vores kunder, så er vi bange for fremtiden - og det har vi nu været i 15 år, hvor der er diskuteret 'nyt torv', og i al den tid har vi haft en usikker fremtid for vores butik.

Så nu vil vi egentlig gerne have en løsning, som kan give os ro om fremtiden, og i den forbindelse er plan B absolut ikke en løsning.

Derfor, kære Sorgenfri-borgere og borgmester, tænk nu over de logiske konsekvenser ved bare at sparke det store projekt til hjørne. Tænk nu 10 år frem og se, hvad konsekvenserne vil blive, og glem drømmene om et 'nyt liv' for det smukke gamle torv.

Publiceret 20 June 2018 21:00

SENESTE TV