Sankthans på Bakken bliver i år i en mindre brandfarlig udgave

Sankthans på Bakken bliver i år i en mindre brandfarlig udgave

Sankthansfesten på Bakken bliver uden fyrværkeri

I år erstattes det planlagte fyrværkeri grundet tørke med lasershow

Traditionen for at fejre sankthans på Bakken går flere hundrede år tilbage og har de seneste mange år haft kæmpebål og festfyrværkeri over Kildesøen som omdrejningspunkt. Men den aktuelle tørke betyder, at Bakken grundet kommunalt fyrværkeriforbud i år stiller op med et storslået lasershow over Kildesøen i stedet for det planlagte fyrværkeri.

Den uhørt varme og solrig forsommer har medført tørke og kommunale afbrændingsforbud flere steder i landet. Lyngby-Taarbæk Kommune, som Bakken hører til, har endnu ikke indført afbrændingsforbud, der vil få konsekvenser for båltænding inkl. sankthansbål, men har efter rådgivning fra Beredskab Øst inddraget fyrværkeritilladelser i kommunen.

Vi tror og håber fortsat på, at vi kan have sankthansbål og arbejder på at finde ud af, hvor på Kildesøen det skal placeres

”Vi har fået besked om, at der er indført forbud mod fyrværkeri i Lyngby-Taarbæk, hvilket vi har været forberedte på kunne ske. Derfor inviterer vi nu vores gæster til sankthans med et storslået røg- og lasershow inkl. musik over Kildesøen som alternativ til fyrværkeri,” fortæller Nils-Erik Winther, administrerende direktør for A/S Dyrehavsbakken.

Arbejder på alternative løsninger

Mens Bakken venter på Beredskab Øst og kommunens beslutning om et evt. afbrændingsforbud, arbejdes der på højtryk for at finde et alternativ til det traditionelle sankthansbål, såfremt forbuddet skulle træde i kraft.

”Vi tror og håber fortsat på, at vi kan have sankthansbål og arbejder på at finde ud af, hvor på Kildesøen det skal placeres, og hvor stort det kan være i forhold til lasershowet. I sådan en situation bliver man nødt til at smile og tage det hele oppe fra og ned og se det sjove i, at hvis der alligevel indføres lokalt afbrændingsforbud inden den 23. juni, så skal vi også på bålfronten tænke i alternativer på Bakken, ” siger Nils-Erik Winther.

Glæde over godt vejr

Fra Bakkens side er der stor forståelse for de iværksatte restriktioner samt glæde over det gode vejr, der også betyder fremgang i publikum set i forhold til sidste år.

”Vi har i Dyrehaven en fantastisk natur omkring os, som vi gerne vil passe på. Så selv om fyrværkeriforbuddet og et evt. afbrændingsforbud er ærgerligt set i forhold til Bakkens sankthansaften, så er det absolut det mest forsvarlige pt., og noget vi helt naturligt bakker op om. Vejrets og naturens luner er vi ikke herre over, og vi glæder os over det gode vejr, vi har haft indtil nu. På Bakken har vi haft 10 procent flere gæster i maj 2018 i forhold til maj 2017,” siger Nils-Erik Winther.

Aktuelt program for sankthans på Bakken 2018

Kl. 18.30 – Sankthans for børn med musik fra årets MGP-stjerner, båltale ved Bakkens Pjerrot samt bål og midsommervise

Kl. 21.30 – Sankthans på Bakken starter med musik og sang ved kildesøen

Kl. 22.15 – Bakkens direktør præsenterer årets båltaler Sophie Løhde, Pjerrot tænder sankthansbålet, midsommervisen synges, aftenen afsluttes med storslået røg- og lasershow med musik over Kildesøen

Bakken opdaterer løbende på hjemmesiden bakken.dk og på sociale medier om eventuelle ændringer for båltændingen sankthansaften.

Publiceret 14 June 2018 16:11

SENESTE TV