Sankthansfesten på Bakken bliver uden fyrværkeri

I år erstattes det planlagte fyrværkeri grundet tørke med lasershow

Traditionen for at fejre sankthans på Bakken går flere hundrede år tilbage og har de seneste mange år haft kæmpebål og festfyrværkeri over Kildesøen som omdrejningspunkt. Men den aktuelle tørke betyder, at Bakken grundet kommunalt fyrværkeriforbud i år stiller op med et storslået lasershow over Kildesøen i stedet for det planlagte fyrværkeri.

Den uhørt varme og solrig forsommer har medført tørke og kommunale afbrændingsforbud flere steder i landet. Lyngby-Taarbæk Kommune, som Bakken hører til, har endnu ikke indført afbrændingsforbud, der vil få konsekvenser for båltænding inkl. sankthansbål, men har efter rådgivning fra Beredskab Øst inddraget fyrværkeritilladelser i kommunen.

Vi tror og håber fortsat på, at vi kan have sankthansbål og arbejder på at finde ud af, hvor på Kildesøen det skal placeres

”Vi har fået besked om, at der er indført forbud mod fyrværkeri i Lyngby-Taarbæk, hvilket vi har været forberedte på kunne ske. Derfor inviterer vi nu vores gæster til sankthans med et storslået røg- og lasershow inkl. musik over Kildesøen som alternativ til fyrværkeri,” fortæller Nils-Erik Winther, administrerende direktør for A/S Dyrehavsbakken.

Arbejder på alternative løsninger

Mens Bakken venter på Beredskab Øst og kommunens beslutning om et evt. afbrændingsforbud, arbejdes der på højtryk for at finde et alternativ til det traditionelle sankthansbål, såfremt forbuddet skulle træde i kraft.

”Vi tror og håber fortsat på, at vi kan have sankthansbål og arbejder på at finde ud af, hvor på Kildesøen det skal placeres, og hvor stort det kan være i forhold til lasershowet. I sådan en situation bliver man nødt til at smile og tage det hele oppe fra og ned og se det sjove i, at hvis der alligevel indføres lokalt afbrændingsforbud inden den 23. juni, så skal vi også på bålfronten tænke i alternativer på Bakken, ” siger Nils-Erik Winther.

Glæde over godt vejr

Fra Bakkens side er der stor forståelse for de iværksatte restriktioner samt glæde over det gode vejr, der også betyder fremgang i publikum set i forhold til sidste år.

”Vi har i Dyrehaven en fantastisk natur omkring os, som vi gerne vil passe på. Så selv om fyrværkeriforbuddet og et evt. afbrændingsforbud er ærgerligt set i forhold til Bakkens sankthansaften, så er det absolut det mest forsvarlige pt., og noget vi helt naturligt bakker op om. Vejrets og naturens luner er vi ikke herre over, og vi glæder os over det gode vejr, vi har haft indtil nu. På Bakken har vi haft 10 procent flere gæster i maj 2018 i forhold til maj 2017,” siger Nils-Erik Winther.

Aktuelt program for sankthans på Bakken 2018

Kl. 18.30 – Sankthans for børn med musik fra årets MGP-stjerner, båltale ved Bakkens Pjerrot samt bål og midsommervise

Kl. 21.30 – Sankthans på Bakken starter med musik og sang ved kildesøen

Kl. 22.15 – Bakkens direktør præsenterer årets båltaler Sophie Løhde, Pjerrot tænder sankthansbålet, midsommervisen synges, aftenen afsluttes med storslået røg- og lasershow med musik over Kildesøen

Bakken opdaterer løbende på hjemmesiden bakken.dk og på sociale medier om eventuelle ændringer for båltændingen sankthansaften.

Publiceret 14 June 2018 16:11

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.