Nyt samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Projekt hjemløs

Publikum er glade for at donere deres pant, når de deltager i sommerens store udendørsforestilling, Røde Orm, i Dyrehaven

HJÆLP Hvad har Det Kongelige Teater og Projekt hjemløs til fælles? På overfladen måske ikke så meget – og så alligevel. Projekt hjemløs og Det Kongelige Teater har nemlig indgået et frugtbart samarbejde, som resulterer i gratis mad til Københavns hjemløse.

Det er stifter af PROJEKT HJEMLØS, Gitte Johansen, der i foråret får en god ide: Hvad mon Det Kongelige Teater gør med publikums flaskepant under Nordeuropas største udendørs forestilling, Røde Orm, i Dyrehaven? Tusindvis af publikummer hygger sig hver aften med picnic i græsset med sodavand og øl, så der måtte være masser af pantflasker, blev efterladt efter 3.500 gæster. Gitte Johansen kom hurtigt fra tanke til handling og tog kontakt til Det Kongelige Teater, der med det samme hoppede med på idéen.

"Vi havde ikke brug for betænkningstid, da Gitte ringede med sin idé. Det Kongelige Teater er selvfølgelig stolte over at kunne bidrage til et godt formål, hvor publikums flaskepant går direkte til god mad til byens hjemløse," siger Oliver Campbell-Calder, projektchefpå Det Kongelige Teaters udensdørsforestillinger.

Forestillingens gæster kan frit vælge, om de ønsker at donerer deres pant til PROJEKT HJEMLØS. Alle de donerede flasker/dåser køres til Dansk Retur System, og efter få dage overføres pengene for panten til PROJEKT HJEMLØS konto.

Hos PROJEKT HJEMLØS er der ingen ansatte, så hver en krone er en krone til hjælp.

Publiceret 14 June 2018 08:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.