Ejer af Top Snob, Mette Kjøller Boesen, har i frustration over manglende hjælp fra politi og politikere sat skilte op i sin butiksrude. Foto: Signe Steffensen

Ejer af Top Snob, Mette Kjøller Boesen, har i frustration over manglende hjælp fra politi og politikere sat skilte op i sin butiksrude. Foto: Signe Steffensen

Utrygheden er tilbage i Hovedgaden: "Bandefolket sættes ind - vi lukker"

Forretningsdrivende bekymrer sig over, hvad de ser som en tilbagevenden af bander og kriminalitet i Lyngby Hovedgade. Man går nu sammen for at råbe op om problemet

Af
Mikkel Brøgger Petersen

UTRYGHED Går man en tur ned ad Lyngby Hovedgade, møder man i den nordlige ende et skilt, som skærer i øjnene.

"Bandefolket sættes ind - vi lukker". "Hjælp !!! Man genplacerer en bombe under vores økonomi samt vores sikkerhed".

Læs om anklager om trusler, chikane og åbenlys handel med stoffer i Lyngby Hovedgade her.

Skiltene hænger på Top Snobs vinduer. Ejer Mette Kjøller Boesen fortæller, hvorfor hun har hængt billederne op.

"Vi oplever tiltagende aktivitet fra bandedrenge, og folk køber narko i området. Jeg kan høre alt gennem mine vinduer, og vi har billedmateriale på det hele," siger hun til Det Grønne Område.

Læs Mohamad Kassems svar på anklagerne her.

"Alt det her er sagt til politiet, SSP, og borgmester Sofia Osmani har fået materialet. Det er en afmagtssituaiton. Jeg har været alle steder, men vi har alligevel ikke formået at få hjælp til at løse problemerne," siger hun.

Halveret omsætning

Mette Kjøller Boesen fortæller, at bekymringen breder sig i Lyngby Hovedgade.

"De forretningsdrivende er kede af det, frustrerende og bange for, at deres forretning ikke overlever. En kollega har sagt, at de nu ligeså godt kan lukke ned. Jeg er den første, der lukker, og det ånder de andre i nakken. Vi har haft mange somre med banditter stående ude foran, og for mig har det betydet en halveret omsætning i to år," siger hun.

"Folk er bange for at gå hjem om aftenen. Jeg har måtte nogle gange bede kunder om at blive, så vi kunne lukke os ud sammen, fordi jeg ikke turde gå ud alene, for de har været meget truende over for mig," siger hun.

"Politiet og politkere har sagt, at vi ikke skal gå til medierne. Men det er det eneste, der virker til at hjælpe. Problemet er så åbenlyst forkert, så vi må da få noget hjælp."

På Top Snobs butiksruder kan man læse, at Mette Kjøller Boesen holder lukket i fem uger. Egentlig var det meningen, at hun skulle holde midlertidig lukket i to uger. Efter utrygheden er tilbage, har hun dog forlænget lukketiden til fem uger i håb om, at problemerne løses, inden hun vender tilbage.

Kræver handling

De forretningsdrivende i den nordlige ende af Lyngby Hovedgade danner nu fælles front. Onsdag aften vil man holde et møde, hvor man vil lægge en plan for, hvordan man får fortalt omverdenen om, hvad de har måtte kæmpe med. Det betyder blandt andet en underskriftindsamling, hvor man siger nej til bander i Hovedgaden. Og så ser man et opråb til medierne som en sidste udvej.

"Vi prøver at lave en plan for, hvordan vi kan råbe medier op. Vi har siddet til møder med politiet og hos borgmesteren. Vi har været alle steder, hvor man skulle tro, at man kan få hjælp. Som en kollega sagde, så har vi været for pæne i for lang tid. Politiet og politkere har sagt, at vi ikke skal gå til medierne. Men det er det eneste, der virker til at hjælpe. Problemet er så åbenlyst forkert, så vi må da få noget hjælp," siger Mette Kjøller Boesen.

Publiceret 13 June 2018 00:00

SENESTE TV