Nyt dannelsesprojekt i gymnasiet

Virum Gymnasium vil skabe livsduelige mennesker med flere synsvinkler

Hvordan klæder man borgere på til at forholde sig kritisk til komplicerede problemstillinger, der gemmer sig bag ord som 'persondatalovgivning' eller 'genteknologi'?

Det gør man ved at tage dannelsesopgaven alvorligt, for eksempel i den måde vi udfolder undervisningen og inddrager eleverne i gymnasiet.

”Hvad gør os til mennesker?” er et nyt undervisningsprojekt målrettet gymnasiet, der netop har til sigte at støtte dannelsesaspektet i ungdomsuddannelserne.

Her får gymnasieeleverne som opgave at indgå i en autentisk debat, når de af blandt andre bioetiker Mickey Gjerris præsenteres for en række konkrete problemstillinger, hvor højteknologisk viden kan gøre det muligt at gribe ind i menneskelivet på godt og ondt.

Tanken er at lirke til de store spørgsmål, der ikke afkaster entydige svar og som netop derfor kræver, at eleverne får praktisk erfaring med at kunne deltage myndigt og medansvarlig i en demokratisk debat.

På Virum Gymnasium vil 5-6 klasser i det kommende skoleår fordybe sig i og reflektere over aktuelle etiske dilemmaer. Det er Folkekirkens Skoletjeneste for ungdomsuddannelserne i Kgs. Lyngby og Rudersdal, der har udviklet undervisningsmaterialet.logy

Publiceret 12 June 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.