Byvandring i Lyngby med stadsarkivet

Arkivar Lise Skjøt-Pedersen guider og fortæller anekdoter 13. juni

Onsdag 13. juni kan man tage med på en spændende byvandring rundt i det centrale Lyngby med arkivar Lise Skjøt-Pedersen.

Turen byder på historiske fakta og anekdoter undervejs om kendte og ukendte personligheder, der har levet her.

Man hører blandt andet om den kendte journalist og redaktør Henrik Cavling, der fra 1905 til1927 var redaktør på Dagbladet Politiken.

Han voksede op i Lyngby midt i 1800-tallet, og han har fortalt om det i sine erindringer. Han fortæller blandt andet om sin mor, Bengta Olsen, født Cavling. Hun etablerede Landvaskeriet Fredlighed, der lå lige ved siden af Assistens Kirkegård.

På Assistens Kirkegård er der flere gravsteder med tilknytning til familien Frisch på landstedet Vilhelminelyst i Bondebyen.

Forfatterinden og kvindesagsforkæmperen Gyrithe Lemche og hendes søster Vibeke Salicath voksede op her.

Gyrithe Lemches datter, Karen Schack, der i en årrække var kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk, er også begravet her.

På vejen videre kommer man forbi det lille røde hus på under kirkebakken. Her boede sygeplejersken fru Bang og hendes søster i første halvdel af 1900-tallet.

Slutter på Stadsarkivet

Turen slutter på Stadsarkivet, hvor der er mulighed for at se udstillingen 'Lyngbyportrætter'.

Hvis man har fået lyst til at deltage, skal man møde op 13. juni kl. 17 på Lyngby Assistens Kirkegård, indgang mod Toftebæksvej. Det er gratis at deltage.jesl

Publiceret 12 June 2018 18:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.