Gyrithe Lemche i sit og Johans hjem på Rustenborgvej, 1926. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Gyrithe Lemche i sit og Johans hjem på Rustenborgvej, 1926. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Byvandring i Lyngby med stadsarkivet

Arkivar Lise Skjøt-Pedersen guider og fortæller anekdoter 13. juni

Onsdag 13. juni kan man tage med på en spændende byvandring rundt i det centrale Lyngby med arkivar Lise Skjøt-Pedersen.

Turen byder på historiske fakta og anekdoter undervejs om kendte og ukendte personligheder, der har levet her.

Man hører blandt andet om den kendte journalist og redaktør Henrik Cavling, der fra 1905 til1927 var redaktør på Dagbladet Politiken.

Han voksede op i Lyngby midt i 1800-tallet, og han har fortalt om det i sine erindringer. Han fortæller blandt andet om sin mor, Bengta Olsen, født Cavling. Hun etablerede Landvaskeriet Fredlighed, der lå lige ved siden af Assistens Kirkegård.

På Assistens Kirkegård er der flere gravsteder med tilknytning til familien Frisch på landstedet Vilhelminelyst i Bondebyen.

Forfatterinden og kvindesagsforkæmperen Gyrithe Lemche og hendes søster Vibeke Salicath voksede op her.

Gyrithe Lemches datter, Karen Schack, der i en årrække var kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk, er også begravet her.

På vejen videre kommer man forbi det lille røde hus på under kirkebakken. Her boede sygeplejersken fru Bang og hendes søster i første halvdel af 1900-tallet.

Slutter på Stadsarkivet

Turen slutter på Stadsarkivet, hvor der er mulighed for at se udstillingen 'Lyngbyportrætter'.

Hvis man har fået lyst til at deltage, skal man møde op 13. juni kl. 17 på Lyngby Assistens Kirkegård, indgang mod Toftebæksvej. Det er gratis at deltage.jesl

Publiceret 12 June 2018 18:00