Lottenborgs ejer Robert Christiansen (th.) og Erik Andersen er klar til at tage imod gæster fra den 8. juni. Den 10. spiller SINATRA Syndicate duo m/piano og sanger kl. 15-17.

Lottenborgs ejer Robert Christiansen (th.) og Erik Andersen er klar til at tage imod gæster fra den 8. juni. Den 10. spiller SINATRA Syndicate duo m/piano og sanger kl. 15-17.

Udekøkken, grillbuffet, overdækning og romantiske omgivelser:

Nu bliver der igen liv i Lottenborg

Lottenborg Kro er åbnet igen efter en større renovering, hvor blandt andet gårdhaven er blevet sat i stand og nu har plads til godt 100 spisende gæster

Af
Af Pernille Borenhoff

Udekøkken, grillbuffet, overdækning og romantiske omgivelser ude og inde. Det er hvad, Lottenborg Kro kan tilbyde. Den gamle kro, der i 1800-tallet var et populært udflugts- og traktørsted, har de seneste år henslæbt en noget omtumlet tilværelse.

I 2011 købte Robert Christiansen kroen. Han havde i mange år drevet blandt andet Park på Østerbrogade og Kruts Karport på Østre Farigmagsgade.

Men i 2011 var han klar til at forsøge sig med at drive en restarant uden for København.

Det viste dig dog, er der var en del hurdler, han skulle igennem. Ikke mindst var det et langt større arbejde at renovere kroen, end han hade regnet med. Ligesom det også var vanskeligt at få professionelle kokke ansat. I hvert fald kokke, der havde lyst til at blive.

De mange skiftende åbningsperiode gjorde det heller ikke letter for publikum at finde ud af, om der egentlig var åbent eller ej. Og hvornår.

Men nu skal det være. Haven og terrasserne er blevet sat i stand, der er lagt nye gulve indendøre, vinduer og døre er udskiftet, murværk muret op, her er nye møbler og ny hvid maling på væggene. Derfor tør Robert Christiansen godt åbne porten til haven op den 8. juni.

“Koncepter som vi åbner med, er, hvad vi er i stand til at løfte, uden af være afhængige af faglærte kokke, som det er meget vanskeligt at få fat i,” siger Robert Christiansen.

Derfor tilbyder Lottenborg udelukkende grillbuffet fredag, lørdag og søndag samt frokost med salatbuffet og lækker charcuteri og hjemmebagt brød.

“Vi starter blidt op og ser, hvad det kan udvikle sig til. Det er et fantastisk sted, der har en dejlig have i skønne historiske rammer. Så når vi tilmed kan levere god mad til rimelige priser, så tror jeg bestemt, at der er mulighed for at få sat gang i kroen igen. Lottenborg kan og bør være et af flere fyrtårne i kommunen, og jeg har påtaget mig den opgave at løfte stedet, der var en ruin, da jeg overtog det,” siger han.

H.C. Andersen kom her

Adskillige borgere har undret sig over, hvad der skete med restauranten, og hvorfor der var lukket, og Robert Christiansen vil gerne sende en tak til de mange, der har haft tålmodighed med Lottenborg.

“Jeg lover, at der nu kommer en restaurant, der leverer et ordentligt produkt,” siger han.

Lottenborg har fremover åbent fredag kl. 12-21.30 samt lørdag/søndag kl. 11-21.30.

Stedet er også åbent for selskaber.

I øvrigt går rygtet om Lottenborg, at H. C. Andersen har spillet kegler på her sammen med B. S. Ingemann og H. C. Ørsted, og at Andersens kugle ved den lejlighed havnede helt nede på Prinsessestien. Historien kan ikke bevises, men det er sandsynligt, at både H. C. Andersen og mange andre berømte personer har besøgt Lottenborg på vej ud til Frederiksdal. En af 'salene' er derfor opkaldt efter den berømte danske digter.

Publiceret 11 June 2018 11:45

SENESTE TV