Kirkeklummen:

Solen skinner, fuglene synger. Lad os sammen arbejde på at holde kilden med åndelig næring og hvile frisk

Af
Charlotte Paaskesen Sognepræst Taarbæk Kirke

”Solen skinner, fuglene synger, himlen er blå, græsplænen er grøn, luften er varm og vi kan sidde i haven og drikke røde sodavander”

Sådan lyder det i børnebogen ”Jakob og Joachim på sommerferie” - og sådan synes det også at virke, for ganske mange på denne årstid. Man møder cykler på vejene, børn med spande og skovle i jollehavnen, og på cafeerne nydes kaffen udendørs. Slår man et smut om nogle af de fine kolonihaver, kan man se flagene hejst, og lugten af grill vidner om samvær og træfpunkter. Det er lige før, man overvejer, om indbyggertallet er fordoblet her om sommeren.

Jeg tænker, det er meget naturligt for os nordboere, at vi må ud, nu hvor lyset og varmen og alle farverne endelig er kommet tilbage efter en lang til tider regnfuld vinter. Og selv kirken trak udenfor, da der blev holdt pinsegudstjeneste. Det giver god mening. At bevægelsen vender. Pinsens ånd sender os ud i verden for at praktisere kristendommen dér. Ligesom de første disciple, der blev sendt ud, ja så er det nu vores opgave generøst at dele ud af Guds gode gaver. Vi kaldes ud af vores egen cirkler og rammer, ud i livet, ud i sommeren og dagene også selvom, der skulle komme lidt regndryp og hver især får vi mulighed for at gøre noget der, hvor vi er.

Lidt og meget – begge dele har sin ret. Hver må vi gøre det med vores gemyt og væren. Det kan være at sætte sig på en bænk, dele en øl og tale med den der sidder ved siden af. Måske er der en, der har behov, for en køretur ud i lyset, ud og se verden i andre farver og former end der, hvor vi dagligt omgås hinanden. Invitere en af de nye beboere i vores kommune på te. Her i Lyngby-Taarbæk har vi fået nye medborgere. Nogle kommer fra andre steder i landet, og har nu fået at vide, de har permanent mulighed for at være her. Andre kommer hertil med oplevelser langvejs fra i ”rygsækken” og kunne måske glædes ved en snak, et måltid sammen, en rundtur på vejene, lidt leg eller måske blot en venlig hånd, der vinker og en stemme, der siger hej, velkommen.

Pinsens ånd kalder os ud, og kristendom er ikke kun noget, der foregår søndag formiddag i kirkerne. Det er det også, og her hører vi masser af fortællinger til inspiration, og jeg tror, vi er mange præster, der står klar og med vores stemme vil fortælle om alt det, vi har hørt, tror på, undres over og indimellem provokeres af, men kristendom er også konkret handling i samværet med andre mennesker. Det er, når vi hver især går ud, rækker en hånd i konkret og overført betydning til hinanden, fortæller om det, der griber os, og som optager os – og det vi ikke forstår. Deler ud af os selv til andre.

Solen skinner, fuglene synger ….. Lad os sammen arbejde på at holde kilden med åndelig næring og hvile frisk, og lad os gå ud i vores dagligdag og gøre livet stort, vigtigt og lyst for hinanden i bevidstheden om, at vi er en del af noget større.

Taarbæk Kirke

Taarbæk Kirke

Publiceret 09 June 2018 14:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.