Nogle af stenene er fra 1100-tallet, så ikke underligt, hvis de nu skal udskiftes. Foto: Pernille Borenhoff

Nogle af stenene er fra 1100-tallet, så ikke underligt, hvis de nu skal udskiftes. Foto: Pernille Borenhoff

Tårnet på Lyngby Kirke renoveres

Nogle af de mursten, der udskiftes, er fra 1100-tallet. Arbejdet varer en måneds tid - og koster godt en halv million kroner

Af
Af Pernille Borenhoff

Har man i den seneste uge været forbi Lyngby Kirke, har man måske lagt mærke til, at tårnet er pakket ind i et stillads.

“Det er, fordi tårnet har nogle defekte mursten, der skal udskiftes, og nogle fuger, der skal repareres,” siger Erik Juhl Marker, der er kirkeværge. Hvilket betyder, at han som frivilligt medlem af menighedsrådet har ansvaret for kirkens og kirkegårdens vedligehold.

“Kirken er fra 1150'erne, og tårnet er lavet ad to gange. Men nogle af mustenene stammer helt tilbage fra 1100-tallet,” siger han.

Erik Juhl Marker har siddet i menighedsrådet i 14 år. Og lige så længe har det været et ønske at få renoveret tårnet.

“Men det er jo dyrt. Og derfor har vi i alle årene søgt om penge til renoveringen. Og dem har vi så fået nu,” siger han. Renoveringen kommer ifølge ham til at koste godt en halv million kroner. Penge, der er bevilliget af provstiet.

Renoveringen kommer til at tage en måneds tid. Og i den periode kan kirken bruges som altid.

“Begravelser, barnedåb og andre handlinger kan forløbe, som de altid gør. Aftalen med håndværkerne er, at de ikke må arbejde og forstyrre, når der er kirkelige handlinger,” siger Erik Juhl Marker.

Publiceret 09 June 2018 11:45

SENESTE TV