Tårnet på Lyngby Kirke renoveres

Nogle af de mursten, der udskiftes, er fra 1100-tallet. Arbejdet varer en måneds tid - og koster godt en halv million kroner

Af
Af Pernille Borenhoff

Har man i den seneste uge været forbi Lyngby Kirke, har man måske lagt mærke til, at tårnet er pakket ind i et stillads.

“Det er, fordi tårnet har nogle defekte mursten, der skal udskiftes, og nogle fuger, der skal repareres,” siger Erik Juhl Marker, der er kirkeværge. Hvilket betyder, at han som frivilligt medlem af menighedsrådet har ansvaret for kirkens og kirkegårdens vedligehold.

“Kirken er fra 1150'erne, og tårnet er lavet ad to gange. Men nogle af mustenene stammer helt tilbage fra 1100-tallet,” siger han.

Erik Juhl Marker har siddet i menighedsrådet i 14 år. Og lige så længe har det været et ønske at få renoveret tårnet.

“Men det er jo dyrt. Og derfor har vi i alle årene søgt om penge til renoveringen. Og dem har vi så fået nu,” siger han. Renoveringen kommer ifølge ham til at koste godt en halv million kroner. Penge, der er bevilliget af provstiet.

Renoveringen kommer til at tage en måneds tid. Og i den periode kan kirken bruges som altid.

“Begravelser, barnedåb og andre handlinger kan forløbe, som de altid gør. Aftalen med håndværkerne er, at de ikke må arbejde og forstyrre, når der er kirkelige handlinger,” siger Erik Juhl Marker.

Publiceret 09 June 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.