“Det første projekt, der for en hel del år siden blev fremlagt, mødte massiv modstand. Og det forstår jeg godt,” siger frisør Peter Adamsen.

“Det første projekt, der for en hel del år siden blev fremlagt, mødte massiv modstand. Og det forstår jeg godt,” siger frisør Peter Adamsen.

Tema Sorgenfri Torv:

“Tiden er løbet fra Sorgenfri Torv”

Frisør Peter Adamsen var imod de første store visioner for torvet. Men han er positiv over for de nye planer med butikker på sydtoravet og boliger på nordtovet

Af
Af Pernille Borenhoff

Frisør Peter Adamsen er en af dem, der kender bedst til Sorgenfri Torv. Og til udviklingen på torvet. Det er 50 år siden, at han startede her som frisør og 45 år siden, at han åbnede sin egen salon.

“Dengang var der 27 forretninger på torvet. Og blev én ledig, så blev den lejet ud med det samme,” husker han.

Men tiden er en anden. Det er blevet sværere at drive detailhandel, og det er ikke længere så let at leje butikkerne ud. Nethandel og store supermarkeder løber med omsætningen.

“Irma trækker kunderne til torvet, og får de ikke en større butik, så lukker de. Og det ville være forfærdeligt for resten af butikkerne,” siger Peter Adamsen.

Det første projekt, der for en hel del år siden blev fremlagt, mødte massiv modstand. Og det forstår han godt.

“Det var alt for stort. Højhuse og masser af butikker. Og vi som butiksejere skulle genhuses på politistationen. Det var et dårligt projekt, som jeg ikke troede på. Men den nuværende plan er god, og jeg kan kun tilslutte mig, at man renoverer både nord- og sydtorvet. Tiden er løbet fra det nuværende torv, og skal Sorgenfri reddes, så skal man sætte gang i projektet,“ siger Peter Adamsen.

Publiceret 25 May 2018 09:15