“Som forvaltningen fremlægger det, så vil en afskaffelse af de nationale test betyde, at det ikke vil være muligt at lave en konkret opfølgning på de nationale mål for folkeskolens udvikling,” siger Henriette Breum (V).

“Som forvaltningen fremlægger det, så vil en afskaffelse af de nationale test betyde, at det ikke vil være muligt at lave en konkret opfølgning på de nationale mål for folkeskolens udvikling,” siger Henriette Breum (V).

Folkeskolen:

Venstre vil holde fast i de nationale test

Som eneste parti i kommunalbestyrelsen stemte V imod ønsket om fritagelse for nationale test i dansk - for man vil sikre en fortsat ensartet evaluering på tværs af landet

Af
Lars Schmidt

Regeringspartiet Venstre blev stemt ned, da kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune for nylig besluttede at ansøge om, at kommunens folkeskoler kan slippe for nationale test i faget dansk.

Man vil nemlig bruge kommunens egne test, for de er nemmere at evaluere på og vil fylde knap så meget i skole-hjem-samtaler og være knap så tidskrævende en affære for skolebørnene. Det mente alle de øvrige partier i hvert fald.

Læs her Det Grønne Områdes artikel om flertallets ansøgning om at blive fritaget for nationale test i faget dansk

Venstre er ikke enige, fortæller Henriette Breum, partiets medlem af børne- og ungdomsudvalget, som skolerne hører under:

“Vi er for test i skolen, således at vi bedre kan måle elevernes progression. Det giver elever, lærere og forældre mulighed for at følge med i børnenes udvikling, og det viser os politikere, om der er behov for at igangsætte tiltag for at forbedre noget,” siger hun til Det Grønne Område:

”Med de nationale test har vi ligeledes en ensartet evaluering på tværs af kommunerne, så vi kan sammenligne os med andre. Og som forvaltningen fremlægger det i sagen, så vil en afskaffelse af de nationale test også betyde, at det ikke vil være muligt at lave en konkret opfølgning på de nationale mål for folkeskolens udvikling.”

”I stedet for blot at skrotte de nationale test, synes jeg i stedet vi burde bruge energi på at forsøge at påvirke, hvordan de kan forbedres, så vi fortsat har et fælles værktøj, der fungerer på tværs af kommunerne,” siger Henriette Breum.

null

Publiceret 24 May 2018 11:45

SENESTE TV