Herolind Shala har haft mål i støvlerne i playoff-kampene. Foto: Fodboldbilleder.dk

Herolind Shala har haft mål i støvlerne i playoff-kampene. Foto: Fodboldbilleder.dk

Fodboldgyser:

Afgørelsens time for Lyngby BK

Alt-eller-intet kampe torsdag og søndag mod Vendsyssel. Søndag kl. 16.00 fløjtes der op til skæbnekamp på Lyngby Stadion. Man kan komme ind for 20 kroner

Af
Lars Schmidt

To kampe. Det er alt, hvad der er tilbage af Lyngby Boldklubs turbulente fodboldsæson anno 2017/18, og man kan kun argumentere for, at det er sæsonens vigtigste kampe, der venter torsdag og søndag. Vendsyssel FF fra 1. division er modstanderen – på udebane torsdag aften og på hjemmebane på søndag, hvor Lyngby Stadion danner rammerne om det, der forhåbentlig bliver en overlevelses-fest med masser af mennesker. Klubben har åbnet dørene, og for en rund 20’er kan man hjælpe de lokale Superliga-spillere til endnu en sæson.

Lovende takter

Mandskabet fra Lyngby har vist lovende takter her i playoff-runderne, hvor de har scoret i alle fire kampe og noterede sig en flot sejr over Silkeborg i den første runde. Vendsyssel kommer direkte fra en hæsblæsende afslutning i 1. division, hvor man skulle frem til de sidste minutter af turneringen, før man vidste, hvem der blev nummer tre. Nu venter så to finale-kampe, hvor den samlede vinder får pladsen i Superligaen – taberen spiller i 1. division efter sommerferien. Der spilles torsdag den 24. maj kl. 18.00 i Nordjylland, og det afgørende returopgør på Lyngby Stadion skal spilles på søndag den 27. maj kl. 16.00.

Kender hinanden godt

De to hold kender hinanden godt fra første division, og i de sidste 10 indbyrdes kampe er det blevet til syv sejre til De Kongeblå og tre til nordjyderne. I de sidste fire indbyrdes har Vendsyssel dog vundet tre ud af fire, og der venter derfor slet ikke en nem opgave for Lyngby, hvor cheftræner Thomas Nørgaard også beretter om et mandskab med høj individuel styrke, og de har nogle spillere med fart i benene: ”De er et hold med dygtige individualister, hvor mange af spillerne er spillere, der har snuset til Superliga-niveau, men som måske lige har manglet det sidste for at slå igennem. Udover det er der en stor del af dem i en rigtig fornuftig fodboldalder, hvor de er i fysisk topform. De har også nogle spillere med fart i stængerne, hvor vi virkelig skal være på tæerne,” siger trænerThomas Nørgaard.

Tre kapitler

Lyngby-holdet har hele tiden været forberedt på, at der kunne være tre kapitler – Silkeborg, Randers og nu Vendsyssel - i forsøget på at redde overlevelse i Superligaen. Derfor er holdet klar til de to næste kampe, hvor man skal udnytte den hjemmebanefordel, man har ved at slutte hjemme i Kongens Lyngby på Lyngby Stadion: ”De her opgør er altid noget helt særligt, hvor man kan mærke, at der er noget på spil. Det bliver nogle drabelige kampe, hvor folk vil tillægge dem 6.000 tillægsord. Jeg tror dog, at man skal trække vejret og så tage det mere roligt. Vi har hele tiden vidst, at der var tre potentielle kapitler, og vi skal op imod en god modstander, der har vundet mange fodboldkampe. Det er en svær udebane, hvor jeg ikke mindes at have været, uden det regner eller blæser eller er ubehageligt. Vi har heldigvis vores hjemmebanefordel til sidst, og der skal vi stå sammen både på banen, bænken og i byen,” lyder det fra Nørgaard. Man kan købe billetter online på shop.lyngby-boldklub.dk.

Publiceret 24 May 2018 10:15

SENESTE TV