Charlotte Højriis Ebbesen (billedet) flyttede fra ensomhed ind i et fællesskab i bofællesskabet Kirsten Marie Hjemmet, som hun nu ikke kan undvære. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Charlotte Højriis Ebbesen (billedet) flyttede fra ensomhed ind i et fællesskab i bofællesskabet Kirsten Marie Hjemmet, som hun nu ikke kan undvære. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Beboer i Kirsten Marie-bofællesskabet:

“Det var mit livs bedste beslutning at komme her”

Charlotte Højriis Ebbesen sov for det meste på en bænk ved Kino Palæet, inden hun for næsten fire år siden flyttede ind i bofællesskabet Kirsten Marie

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Når angsten for at bo i sin egen lejlighed på Skeltoftevej blev for stor, sov Charlotte Højriis Ebbesen på en bænk ved Kino Palæet. Dagen brugte hun på at gå rundt på gaden i Lyngby eller at gå i biografen tre-fire gange. Og når det blev vinter, sov hun på Slotsvænget hos Akuttilbuddet.

I sin lejlighed kæmpede Charlotte Højriis Ebbesen ofte med vandskader, og tanken om at skulle få styr på lejligheden var for overvældende.

“Jeg kunne ikke gå i bad i lejligheden, gulvet var i stykker, og vand rendte ned i kælderen. Så fik jeg katastrofetanker om, hvad jeg skulle gøre, og så ville jeg hellere være hjemløs, for så var der ingen forpligtelser. Lejligheden var mit ansvar, og det kunne jeg ikke forholde mig til,” siger hun.

Var endt på gaden

Charlotte Højriis Ebbesen er 51 år, hun har boet på Karen Marie i næsten fire år, og hun har diagnosen borderline.

Da hun i sin tid flyttede ind i bofællesskabet, havde hun brug for at have nogen at tale med hele tiden. For det værste ved at bo i egen lejlighed var ensomhedsfølelsen.

“Det kunne jeg ikke klare til sidst. Derfor var det bedre for mig at bo sammen med andre mennesker. Det fik jeg mulighed for her, og fællesskabsfølelsen, som er her, var det, jeg havde brug for,” siger hun og fortæller om stedet store frihed.

“Vi har frihed til at gøre, hvad vi har lyst til. Jeg kan for eksempel stadig gå i biografen, og nu er det ikke bare for at få tiden til at gå,” siger hun og fortæller, hvor hun tror, hun havde været, hvis det ikke havde været for bofællesskabet på Vinkelvej.

“Så havde jeg levet på gaden, og det ville jeg heller ikke kunne holde ud i længden, for jeg ved ikke, hvordan man klarer sådan et liv,” siger hun og fortæller om sine fremtidsplaner.

“Jeg skal ikke i egen lejlighed igen. Jeg skal bo her, indtil jeg skal på plejehjem, eller jeg falder om. Det er rigtig trygt her, og det er mit livs bedste beslutning at komme her,” siger hun.

Publiceret 11 May 2018 17:00

SENESTE TV