Selvfølgelig kunne man have nået at opstille pavilloner til 1. august for at løse Sorgenfriskolens pladsproblemer i det kommende skoleår, siger Simon Pihl Sørensen (billedet). Arkivfoto

Selvfølgelig kunne man have nået at opstille pavilloner til 1. august for at løse Sorgenfriskolens pladsproblemer i det kommende skoleår, siger Simon Pihl Sørensen (billedet). Arkivfoto

Simon Pihl om sag om Sorgenfriskolen:

“Jeg har ikke været så vred i mere end 28 år som kommunalbestyrelsesmedlem"

Uanstændigt er et ord, der går igen, når formand for byplanudvalget beskriver sagen om Sorgenfriskolen

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Når man spørger formanden for byplanudvalget og viceborgmester, Simon Pihl Sørensen (S), om Sorgenfriskolen kunne have nået at få pavilloner stillet op inden skolestart 1. august, hvis man gjorde opmærksom på pladsproblemerne i januar, får man et noget andet svar, end når man spørger forvaltningen.

“Det er ligetil, for i lokalplanen står der, at området er til undervisningsformål. Det er meget enkelt. Selvfølgelig kunne man have nået det,” siger Simon Pihl Sørensen, som er vred over sagsforløbet.

“Jeg er så vred over den måde forældrene er blevet behandlet på. Det er uanstændigt, at man - for nu at sige det lige ud - bilder forældre en historie, om at der kommer en pavillonløsning, på ærmet. Forældre, der i forvejen er ekstremt pressede. Jeg tror ikke, jeg har været så vred i mere end 28 år som kommunalbestyrelsesmedlem,” fortæller Simon Pihl Sørensen, der på spørgsmålet om, hvem han mener, når han siger “man”, siger:

“Forældrene har jo haft kontakt til skolen og forvaltningen, så nogle har kommunikeret det til forældrene.”

Læs, hvor lang tid, forvaltningen vurderer, at det vil tage at opstille en pavillon her.

Uanstændigt

Simon Pihl Sørensen er blevet forelagt Sorgenfriskolens skolebestyrelsesformands, Steen Wenske Pedersens, påstand om, at skolen holdt møde med personer fra Center for Areal og Ejendomme, hvor Sorgenfriskolen i januar blev stillet pavilloner i udsigt. Og at man rykkede flere gange for svar, inden man kort før påske blev fortalt, at pavillonerne ikke vil blive stillet op.

Til det siger han:

“Det er uanstændigt, når man skal starte 1. maj.”

Simon Pihl Sørensen siger også:

“Jeg er også vred over, at man forsøger at tørre den af på en anden forvaltning. Men det er forældrene, og børnene jeg har i tankerne.”

Det Grønne Område spørger Simon Pihl Sørensen, om det er Center for Pædagogik og Uddannelse, der er tale om, da direktør Lene Magnussen i Det Grønne Område i sidste uge udtalte, at “vi har mange akutte byggesager”, som årsag til sagens forløb.

Til det svarer han:

“Forældrene har jo fået at vide, at det beror på byggesagsbehandling. Ansøgningen til tilladelse om at bygge pavilloner er bare aldrig kommet.”

Publiceret 04 May 2018 11:00

SENESTE TV