Pas på:

Udenlandske håndværkere tilbyder igen deres arbejdskraft

Hvert år melder om politiet om omstrejfende håndværkere, der tilbyder deres arbejdskraft i diverse villakvarterer, og nu er de her igen

Af
Lars Schmidt

Anne Dahl Kristensen

Bliver du tilbudt hjælp med udbedring af taget eller andre praktiske gøremål, kan der være rigtig god grund til at afslå tilbuddet. I øjeblikket melder Nordsjællands Politi igen om flere udenlandske håndværkere, der kører rundt i villakvarterer og tilbyder deres hjælp.

Eksempelvis blev en 57-årig kvinde mandag mellem kl. 16-17 opsøgt på sin bopæl på Ellesvinget i Trørød af en skotsktalende mand. Han tilbød at reparere taget på kvindens hus for 8.000 kr. Kvinden tog ifølge Nordsjællands Politi imod tilbuddet og betalte de 8.000 kr. i kontanter, som manden krævede.

Men selve reparationen af taget var mildest talt ikke udført særlig godt, oplyser politiet. Manden var i selskab med to øvrige mænd, og de kørte i en Hvid Ford Transit varevogn, der var indregistreret i England.

De såkaldte asfaltarbejdere er også kommet til Lyngby, hvor man onsdag anholdt tre irske mænd i alderen 17, 19 og 25 år og sigtede dem for overtrædelse af forbrugerbeskyttelsesloven.

Anholdelsen fandt sted efter en anmeldelse i Hvidegårdsparken, hvor flere adresser var blevet opsøgt af en gruppe mænd i arbejdstøj, der gik fra dør til dør og tilbød at udføre tagarbejde. De var kørende i en hvid Ford Transit med irske nummerplader.

Hold øje

Det er ikke forbudt at udføre arbejdet, men ifølge politiet er det en overtrædelse af Forbrugerbeskyttelsesloven at tilbyde sin arbejdskraft på den pågældende måde.

Derfor kunne Nordsjællands Politi også anholde tre personer i Hvidegårdsparken i Lyngby tirsdag formiddag kl. 10.30, som ligeledes havde præsenteret sig som “construction-workers” og tilbudt folk at udføre tagarbejde.

Ifølge Nordsjællands Politi var der i dette tilfælde tale om tre irske mænd, der kørte rundt i en hvid Ford Transit med irske nummerplader.

De tre mænd, der er i alderen 24, 18 og 16 år, blev alle anholdt og sigtet for netop overtrædelse af Forbrugerbeskyttelsesloven. De kan formentlig se frem til en bøde.

Nordsjællands Politi opfordrer folk til at kontakte dem, hvis de bliver udsat for lignende tilfælde og ellers afslå tilbuddene.

Rejser til Norden hvert år

Politiet har også tidligere advaret mod engelske og britiske multikriminelle, som hvert år rejser til Norden og gerne snyder og truer sig til at lave billigt flise- og asfaltarbejde. Og i det helt aktuelle tilfælde fra Lyngby nu også tagarbejde.

Derfor skal man være på vagt, hvis en engelsktalende håndværker ringer på og uopfordret tilbyder billigt arbejde.

Oftest foregår det på den måde, at de irske asfaltarbejdere - som de med årene er kommet til at hedde - tilbyder at arbejde til en billig pris og derefter ikke færdiggør arbejdet, medmindre man betaler ekstra, eller også udfører arbejdet særdeles mangelfuldt. Man risikerer også at blive truet til at betale mere.

Politiet har tidligere år set eksempler på, at arbejderne har læsset bygningsaffald i naturen og har stjålet dyre campingvogne. De har også været mistænkt for tyveri og hæleri af anlægsmaskiner.

De såkaldte asfaltarbejdere kommer til Danmark i det tidlige forår og bliver indtil slutningen af august.

Publiceret 11 February 2018 10:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV