Det nye seniorråd bliver en kritisk, politisk medspiller:

"Vi lægger os ikke fladt ned og vil ikke sige ja til det hele"

Det nye seniorråd har konstitueret sig med nyvalgte Jørn Gjettermann som formand

Af
Lars Schmidt

Efter valget til seniorrådet for nylig blev mere end halvdelen af rådet skiftet ud, og man har nu konstitueret sig med en ny formand.

Den arkitektuddannede Jørn Gjettermann, 68 år, afløser Tommy Wedel. Gjettermann, der blev valgt uden modkandidat, har en fortid som direktør både i det daværende Københavns Amt og i amtets afløser, Region Hovedstaden.

Til marts præsenterer rådet planerne for arbejdet de næste fire år. Men så længe behøver man dog ikke vente, for den nye formand har allerede gjort sig tanker om, hvad seniorrådet kan fokusere på. Det fortæller han i dette interview med Det Grønne Område.

“Vi er jo helt nyvalgte og skal lige finde vores ben at stå på. I marts lægger jeg op til, at vi præsenterer det, vi vil arbejde med de næste fire år,” siger han:

“Der er behov for at se både på de, som har brug for hjælp fra det offentlige, og på de, som ikke har. De, der har et aktivt liv, har brug for fællesskab og aktiviteter.”

Kritisk medspiller

Det nye seniorråd vil i højere grad gå i gang med at samarbejde, fortæller Jørn Gjettermann:

“Vi skal have gang i samarbejdet med de øvrige aktører på seniorområdet, blandt andre Ældre Sagen, som vi allerede har fået et møde i stand med,” siger han:

“Vi vil naturligvis også samarbejde med kommunen. Vi vil være en politisk medspiller med en kritisk holdning. Vi lægger os ikke fladt ned og vil ikke sige ja til det hele,” understreger den nye seniorrådsformand.

Lokale udfordringer

Spørger man Jørn Gjettermann, hvad de lokale udfordringer på seniorområdet er, kommer svaret hurtigt:

“Vi har et problem med sygehustilknytningen, et problem med at få hjemtaget borgerne fra hospitalerne. Det synes jeg ikke, at vi har været gode nok til i kommunen. I den sammenhæng vil vi også have fokus på flytningen af skadestuen fra Gentofte,” fortæller han:

“Vi skal fortsat gøre noget ved maden på plejehjemmene. Vi fortsætter med madpanelet. Vi har set, at bliver vi væk som smagsdommere, slækker de hurtigt på kvaliteten enkelte steder.”

Jørn Gjettermann lægger også vægt på, at en stor del af borgerne over 60 år ikke modtager digital post:

“20 procent er en stor andel. Og det koster også kommunen penge. Det kostede mange penge, da vi skulle sende 2.500 breve ud med postvæsenet op til valget til seniorrådet. De penge kunne have været brugt til varme hænder,” siger han.

Kommunens indsats

Generelt er Jørn Gjettermann nogenlunde tilfreds med Lyngby-Taarbæk Kommunes indsats på seniorområdet, siger han:

“Vi ligger i den pænere ende, men der er mulighed for forbedringer i hjemmeplejen, på genoptræningen, beskyttede boliger og hjemtagning fra hospitalerne. Dér kunne man sagtens gøre en ekstra indsats. Det er i hvert fald områder, som vi vil lægge pres på kommunen på,” slutter den nye seniorrådsformand.

FAKTA

Seniorrådet:

Jørn Gjettermann (formand)

Bente Illum Hansen (næstformand)

Ebba Ravn

Lis Buchwald Olsen

Nils Peter Astrupgaard

Rie Frank

Claus Colding-Jørgensen

Inge-Merete Sams

Hans Fjelsted

Publiceret 08 February 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV