Jakob Engel-Schmidt er blevet valgt til Venstres folketingskandidat i Lyngby-kredsen. Han er i forvejen landsformand for Venstres Ungdom. Foto: Helle Christoffersen

Jakob Engel-Schmidt er blevet valgt til Venstres folketingskandidat i Lyngby-kredsen. Han er i forvejen landsformand for Venstres Ungdom. Foto: Helle Christoffersen

VU-landsformand bliver Lyngbys nye folketingskandidat

Jakob Engel-Schmidt er Venstre i Lyngbys nye folketingskandidat. Den nye kandidat er landsformand for VU og har allerede markeret sig i den offentlige debat. Blandt andet i efterlønsspørgsmålet

Af
Af Theis Otzen

Venstre i Lyngby-kredsen har nu fundet sin nye folketingskandidat. Valget er faldet på VU-landsformanden, Jakob Engel-Schmidt, der som formand for et af landets største ungdomspartier allerede har markeret sig i den offentlige debat. Engel-Schmidt blev valgt ved et opstillingsmøde på Lyngby Rådhus, hvor han sikrede sig et stort flertal af de fremmødtes stemmer.
"Jeg er meget stolt over at være blevet valgt til folketingskandidat for Venstre i Lyngby-kredsen. Derfor vil jeg bruge tiden frem til valget på at lære Lyngby-borgerne bedre at kende og samtidig gøre opmærksom på mine mærkesager, som handler om, hvordan vi sikrer Danmark en lys fremtid og varetager Lyngbys interesser," siger Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse.

Formand tilfreds

Formanden for Venstre i Lyngby-kredsen, Ole Holtz-Nielsen, efterlyste for et par måneder siden egnede kandidater til posten som folketingskandidat, der blev ledig, da Søren P. Rasmussen 1. januar indtog borgmesterkontoret på Lyngby Rådhus.
Nu er kandidaten på plads, og det glæder Ole Holtz-Nielsen.
"Vi er rigtig glade for at have fået Jakob som kandidat, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe ham i Folketinget. Jakob har som landsformand for Venstre Ungdom flere gange markeret sig med en række gode borgerlige holdninger, som vi kun kan bakke op om. Det skulle derfor ikke undre mig, om Jakob er at finde på tinge efter næste folketingsvalg," lyder det fra den lokale Venstre-formand.
En af Jakob Engel-Schmidts mærkesager er et opgør med efterlønnen.
"Hvis Danmark også om 20 år er blandt verdens rigeste samfund, er der behov for, at flere mennesker arbejder lidt mere. Jeg vil derfor kæmpe for at afskaffe efterlønnen, som har overlevet sig selv, og i dag sender fuldt ud arbejdsdygtige mennesker på offentlig betalt golftræning og solskinsferie," siger den nye Lyngby-kandidat, der er uddannet cand.merc og arbejder i Dansk Industri.

Publiceret 08 June 2010 09:00

SENESTE TV