Den nye pavillon skal bruges,når presseopbudet på Marienborg, som her ved præsidentbesøget i 2006, er særligt stort.

Den nye pavillon skal bruges,når presseopbudet på Marienborg, som her ved præsidentbesøget i 2006, er særligt stort.

Pressepavillon skyder op på Marienborg

Mandag var der rejsegilde på den pavillon, som Statsministeriet er ved at opføre på Marienborg. Opførelsen møder ros hos Lyngby-Taarbæks viceborgmester

Af
Af Theis Otzen

Statsministerboligen Marienborg er blevet for lille. Det handler dog ikke om, at Lars Løkke Rasmussen og hele familien er flyttet permanent ind. i den hvide bolig i Frederiksdal. De bor stadig i parcelhuset i Græsted, nøjagtig på samme måde som landets tidligere statsministre under embedsperioden har valgt at blive boende i deres private hjem.
Pladsproblemerne udspringer imidlertid af, at der er for lidt plads til gæsterne på Marienborg. Det er især pressens udsendte, som ved store møder er ved at træde på hinanden. Derfor blev byggeriet af en 300 kvm stor pavillon i september indledt. I denne uge var der så rejsegilde på pavillonen, som forventes at stå i løbet af det næste år. Lars Løkke Rasmussen kiggede forbi og sammen med håndværkere og de to lokale politikere Simon Pihl Sørensen (S) og Paul Knudsen (V) blev han vist rundt i det, der i fremtiden skal fungere som en form for mediecenter for journalister, der dækker pressemøder på Marienborg.

Parat til EU-møde

Da Statsministeriet første gang barslede med ønskerne om en ny bygning tilbage i 2007, skabte det høj bølgegang i lokalområdet. Flere politikere samt Danmarks Naturfredningsforening appellerede til, at pavillonen fik en knap så synlig placering. I Statsministeriet lyttede man til protesterne, og pavillonen fik en anden placering end den, der oprindelig var projekteret med.
Og som det tager sig ud nu, er formanden for Byplanudvalget tilfreds.
"Det bliver et flot projekt. Det tager hensyn til naturen. Jeg synes, at vi har haft et godt samarbejde med statsministeriet," siger Simon Pihl Sørensen (S).
Marienborg bliver trods prædikatet embedsbolig for det meste brugt som alternativ arbejdsplads for statsminister Lars Løkke Rasmussen, som også ofte holder konferencer i boligen.
Ofte gæster statsoverhoveder også Marienborg. Blandt de prominente navne, der har lagt vejen forbi Frederiksdal er den nu forhenværende amerikanske præsident, George W. Bush. Presseopbudet ved hans besøg var enormt, og med den nye pavillon vil Statsministeriet fremover tilbyde bedre forhold til journalister fra ind- og udland.
"Når Danmark har EU-værtskabet i 2012 ville der kunne holdes arrangementer på Marienborg, som så kan huse mange journalister," siger Simon Pihl Sørensen.

Publiceret 12 May 2010 11:00

SENESTE TV