Søren P. Rasmussen - ny borgmester i Lyngby-Taarbæk fra 1. januar 2010.

Søren P. Rasmussen - ny borgmester i Lyngby-Taarbæk fra 1. januar 2010.

Nyt valgdrama i Lyngby-Taarbæk:

Venstre snupper borgmesterpost

Dramatisk møde i kommunalbestyrelsen: Socialdemokraterne hævner sig på Konservative og går sammen i bred konstituering bag Venstres Søren P. Rasmussen

Af
Steen Trolle

Den konservative Rolf Aagard-Svendsen fortsætter alligevel ikke som borgmester i Lyngby-Taarbæk.
I stedet bliver det Venstres Søren P. Rasmussen, som med støtte fra Socialdemokraterne, SF, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti fra 1. januar 2010 kan sætte sig i den borgmesterstol, som har tilhørt de konservative siden 1950erne.
Det blev resultatet af et dramatisk konstitueringsmøde tirsdag aften, som totalt overrumplede de konservative og især Rolf Aagaard-Svendsen.
Lige indtil mødets start klokken 17, var Rolf Aagaard-Svendsen sikker på, at han havde en aftale med Venstre, Radikale og Dansk Folkeparti om at kunne fortsætte. Men Socialdemokraterne overraskede alle andre end de involverede ved at foreslå Søren P. Rasmussen under første punkt på dagsorden, valg af borgmester, og da klokken var 17.18, var Søren P. Rasmussen valgt uden modkandidater.
Det skete efter, at Søren P. Rasmussen én for én havde spurgt de enkelte partier, om de også kunne støtte ham.
Dermed fik Socialdemokraterne hævn for, at konservative dagen efter valget brød en skriftlig aftale med SF og Socialdemokraterne, som ville have gjort SF's Hans Henrik Madsen til borgmester.
Fortsættes

Publiceret 01 December 2009 17:00

SENESTE TV