Rolf Aagaard-Svendsen var en skuffet mand efter valgnederlaget. Han vil dog fortsætte arbejdet i kommunalbestyrelsen, men ved endnu ikke, hvad der skal ske i hans civile arbejdsliv, hvor han fra 1. januar står uden fast fuldtidsjob.

Rolf Aagaard-Svendsen var en skuffet mand efter valgnederlaget. Han vil dog fortsætte arbejdet i kommunalbestyrelsen, men ved endnu ikke, hvad der skal ske i hans civile arbejdsliv, hvor han fra 1. januar står uden fast fuldtidsjob.

Rolf Aagaard-Svendsen:

Det er en underlig situation

En mistet borgmesterpost og en tilbagegang på tre mandater er facit for Konservative, og det havde sat sig sine spor hos den afgående borgmester Rolf Aagaard-Svendsen

Af
Af Theis Otzen

Tiden som borgmester rinder ud for Rolf Aagaard-Svendsen, som ved årsskiftet må overlade borgmesterkæden til Hans Henrik Madsen fra SF.
"Det er en lidt underlig situation, det her," lyder det fra en eftertænksom borgmester, da Det Grønne Område møder ham i Virum Hallen onsdag formiddag. Han har næsten ingen søvn fået, og desuden har flere af de landsdækkende medier forsøgt at komme i kontakt med ham for at høre om det spektakulære borgmesterskifte.
Men Rolf Aagaard-Svendsen har dog endnu ikke reageret på mediernes henvendelser. Efter en lang valgdag, en højdramtatisk valgnat og minimal søvn var det ikke lige interview med de store medier, som borgmesteren tænkte mest på.
"Jeg har haft brug for lige at puste ud, og efter at have sovet i halvanden time gik jeg i brusebad, og nu er jeg så herude," siger Rolf Aagaard-Svendsen. Han betegner valgnatten som noget af det mest dramatiske, han har oplevet i sit lange politiske liv.
"Det er på højde med dengang i halvfjerdserne, hvor Mogens Glistrup søgte optagelse i Det Konservative Folkeparti herude. Han ville melde sig ind og blive folketingskandidat, men det fik vi forhindret og efterfølgende stiftede han så Fremskridtspartiet," erindrer Rolf Aagaard-Svendsen med et smil på læben. Trods den naturlige skuffelse, mener den faldne borgmester, at hans parti har opnået god indflydelse i den nye konstitueringsaftale.
"Vi kunne ikke rigtig komme til at snakke med de andre partier i nat, men det endte så med, at vi fik noget indflydelse," siger Rolf Aagaard-Svendsen. Han har nu lidt mere end en måned tilbage i jobbet som borgmester, og erkender, at det bliver lidt specielt at skulle sige farvel til borgmesterkontoret. "Jeg skal selvfølgelig have ryddet op, men derudover er der stadig de almindelige opgaver, der skal passes," siger han. Han fortsætter som medlem af kommunalbestyrelsen, ligesom han formentlig sætter sig i en af udvalgsformandsstolene. Men hvad der ellers skal ske, ved han endnu ikke.
"Jeg skal ikke pensioneres endnu, det synes jeg er for tidligt. Men jeg må se, hvad tiden bringer. Jeg har også siddet som almindeligt medlem af kommunalbestyrelsen i mange år, inden jeg blev borgmester, så det er ikke en ny situation," siger Rolf Aagaard-Svendsen.

Publiceret 18 November 2009 14:37

SENESTE TV