Kommunens skoler kvitter Microsoft

Microsoft Office er fortid på Lyngby-Taarbæk Kommunes skoler, som nu har fået installeret gratisprogrammet Open Office, der er fuldt på højde med Microsofts dyre og velkendte pakke. Omlægningen betyder flere penge til it-udstyr.

Af
Af Theis Otzen

"Man kan ikke mærke forskel. Det er næsten ligesom at arbejde i Excel," siger Julie Gregersen fra 6.x på Lindegårdsskolen.
Sammen med klassekammeraten Julia Olsen sidder hun og arbejder i programmet OpenOffice, som i går blev lanceret på Lindegårdsskolen. Og selvom der ikke umiddelbart er den store forskel at spore på det nye program og så det alment kendte Microsoft Excel, er forskellen alligevel stor.
Fra i dag vil alle kommunens skoler være udstyret med tekstbehandlingsprogrammer og regnearksprogrammer fra OpenOffice, som er et gratisprogram skabt uden kommercielle interesser. Open Office er i første omgang blevet installeret på alle kommunens skolers computere, og det betyder et farvel til Microsoft's dyre licenser.
"Vi vil spare mange penge ved den her omlægning, og de penge kan vi så i stedet bruge på at købe nyt udstyr," fortæller Kristian Brønd, der er souschef i kommunens it-afdeling.
Indtil i år har Lyngby-Taarbæk haft en favorabel aftale med Microsoft om kun at betale 20 kroner per licens, men den aftale udløber torsdag, og herefter er prisen 500 kroner for hver maskine, som typisk kan holde i fem år. Med over 1700 maskiner på skolerne vil det give en besparelse på omkring 170.000 kroner pr år.
Det glæder borgmester Rolf Aagaard-Svendsen, der var med til indvielsen af OpenOffice-pakken. "Der er mange fordele ved det her, blandt andet at det er gratis. Systemet er fuldt på højde med kommercielle systemer," siger Rolf Aagaard-Svendsen.
På sigt er det meningen, at også den kommunale administration skal have skiftet Microsoft Office ud med Open Office.

Publiceret 30 September 2009 13:16

SENESTE TV