Her mellem Helsingørmotorvejen og Klampenborgvej skal det nye H.C. Ørsted gymnasium bygges.
Her mellem Helsingørmotorvejen og Klampenborgvej skal det nye H.C. Ørsted gymnasium bygges.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nybyggeri: Nyt teknisk gymnasium skal bygges i Lyngby

H.C. Ørsted gymnasiet flytter fra de eksisterende lokaler på DTU, når et nyt moderne gymnasium står klar i 2020

Lyngby-Taarbæk Kommune har solgt en 15 000 kvm stor grund til TEC i Trongårdens Byområde. Her er det planen, at TEC skal opføre et helt nyt H.C. Ørsted Gymnasium på 9000 etagemeter.

H.C. ØRsted gymnasiet, der i dag ligger på Akdemivej på DTU's område, flytter over på den anden side af motorvejen, når de nye rammer står klar i 2020.

Dermed bliver gymnasiet en del af udviklingen af Trongårdens byområde. hvor Lyngby-TAarbæk Kommune også har udbudt et areal på ca. 55.200 m2 til salg med henblik på at bygge boliger.

Borgmester Sofia Osmani glæder sig over det kommende gymnasium, der passer godt ind i byens strategi.

”Et nyt H.C. Ørsted Gymnasium styrker vores ungdomsuddannelser i byen og skaber et stærkt lærings- og campus-miljø i området tæt ved K-Nord og Maskinmesterskolen. Samtidig vil nærheden til DTU og Novozymes åbne nye muligheder for samarbejde på tværs. Og så er et nyt teknisk gymnasium også med til at realisere visionen om vidensbyen”.

Og formanden for byplanudvalget Simon Pihl Sørensen mener at placeringen er ideel.

”Området er skræddersyet til vidensmiljø på tværs. En stærk sammenhæng og en lige linje mellem erhvervsliv og uddannelser skaber den udvikling, vi har brug for i byen. H.C. Ørsted Gymnasiet er den helt rigtige ungdomsuddannelse, der kan være med til at løfte ambitionerne og kvaliteten i byudviklingen,” siger Simon Pihl Sørensen.

Stor ambitioner

Lone Hansen er direktør for TEC og glad for, at planerne for det nye gymnasium er faldet på plads. Efter at TEC har forhandlet med kommunen gennem længere tid.

“Det nye byggeri er en fantastisk mulighed for at give gymnasiet et løft og tænke pædagogikken meget mere direkte ind. På den måde kan rammerne være med til at understøtte ambitionerne.

I følge Lone HAnsen er det tanken, at det nye gymnasium skal være et signaturbyggeri, så man kan se, at det er inspireret af HC. Ørsted og de tanker han havde omkring magnetisme, bevægelse og natur.

“Placeringen mellem DTU, Novozyemes og K Nord giver rigtig god mening. Vi har udviklet en faglig vision som lægger vægt på samarbejde både internt og eksternt med folkeskolerne, Vidensbyen og DTU. Vi ser os selv som et stærkt kort i forhold til kommunens naturvidneskabelige strategi, fordi vi netop kan bygge bro fra folkeskolen til universitet. Vi håber på at de nye rammer kan give et stort løft til fagligheden,” siger Lone Hansen.

TEC's nuværende lejekontrakt med DTU løber til udgangen af 2020. Det er håbet, at det nye gymnasium står klar i sommeren 2020.

TEC henter allerede nu elever fra et stort opland til HC. Ørsted Gymnasiet og de regner med, at endnu flere vil søge til Lyngby, når det nye gymnasium står klar i 2020.
TEC henter allerede nu elever fra et stort opland til HC. Ørsted Gymnasiet og de regner med, at endnu flere vil søge til Lyngby, når det nye gymnasium står klar i 2020.
Publiceret: 02. Februar 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere