En ny shuttlebus indvies mandag morgen.
En ny shuttlebus indvies mandag morgen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny uddannelsesbus skal lette vejen til DTU

Lyngby-Taarbæk Kommune og Movia indgår et samarbejde om to shuttlebusser, der skal gøre det nemmere for udenby-studerende at komme frem om morgenen

Af Theis Otzen

En ny shuttlebus, der skal køre til og fra DTU og Erhvervsakademiet, skal gøre det nemmere for de studerende, der bor i København at komme frem til uddannelsesinstitutionen i Lyngby.

Bussen kører fra det nye stoppested Rævehøjvej ved trappen fra stoppestedet på Helsingørmotorvejen. Fra stoppestedet vil bussen køre i en cirkel omkring stoppestederne på Helsingørmotorvejen, og efter Rævehøjvej køres gennem DTU på Henrik Dams Allé, via CPH Business Akademi på Lundtoftevej, og videre ad Klampenborgvej, forbi Trongårdsskolen og retur til Rævehøjvej. Der vil være afgang hvert 7-8 minut i myldretiden på hverdage.

Paul Knudsen, formand for teknik- og miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, glæder sig over de nye busser:

”De nye shuttlebusser er med til at binde byen sammen til glæde for medarbejdere og studerende, der nu kan spare tid på transporten til og fra DTU og erhvervsakademiet. Som vidensby er det vigtig, at vi skaber de bedste forhold for vores studerende, og en effektiv infrastruktur er et væsentligt skridt i den rigtige retning. At de nye busser er miljørigtige hybridbusser, der betyder, at de udleder ca. 25 procent mindre CO2 end en traditionel dieselbus er desuden positivt og ligger i tråd med kommunens mål om at nedsætte CO2 udslippet i Lyngby-Taarbæk," siger han.

Torsten Rasmussen, områdechef for Storkøbenhavn i Trafikselskabet Movia, fortæller: ”De studerende kan nu spare tid ved at koble busserne på Helsingørmotorvejen med den nye shuttlebus. Det ligger godt i tråd med Movias seneste undersøgelse af passagerernes ønsker, som viser, at passagerernes fokus ligger på en direkte og effektiv rejsetid med mange afgange”.

Første tur køres mandag morgen.

Publiceret: 07. August 2013 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere