Kim Rasmussen skal videreføre Virum-damernes stolte traditioner.
Kim Rasmussen skal videreføre Virum-damernes stolte traditioner.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny træner for Virums guldpiger

Kim Rasmussen afløser Sergio Cubeiro Rico. Omdrejningspunktet Valerie Driscoll er klar til endnu en sæson, hvor Virums basketdamer går efter tredje DM-titel på stribe

Af Mikael Østergaard
Virum arbejder på højtryk for at blive klar til den nye sæson i Dameligaen, der går i gang i september.

Foreløbig største nyhed er, at Sergio Cubeiro Rico er rejst hjem til Spanien og afløses af Kim Rasmussen som head coach. Sergio Rico var manden, der førte Virum til DM-guld i både 2016 og 2017, men efter to sæsoner ønskede både spillere og klubbens ledelse en ny mand ved roret. Alle erkendte hans professionelle indstilling, enorme engagement og store basketviden, men på det pædagogiske plan havde han sine mangler.

Kim Rasmussen spillede hele sin aktive tid i Stevnsgade, hvor han siden blev træner for dameholdet i tre år, og hvor det blev pokaltriumf og DM-sølv i 2002. Fra 2010-14 trænede han Virums drengehold, der blev nordisk mester i 2014 og 2015 og i 2013 vandt Norderopas største turering, Göteborg Basketball Festival.

Fyrtårnet forlænger

På spillerfronten har det længe været kendt, at Gillian Aspire har valgt at flytte hjem til USA, og hun har fået følgeskab af Nikoline Østergaard, der vil være tættere på sin amerikanske kæreste og sine forældre i USA.

Til gengæld har Virum forlænget kontrakten med Valerie Driscoll, der i de foregående to sæsoner har været holdets ’fyrtårn’ under kurven. I den forgangne sæson var hun ligaens bedste til at erobre rebounds og samtidig den mest effektive spiller i sit spil.

Virum er på udkig efter en udenlandsk spiller til den vigtige guard-plads og har flere emner i kikkerten, men ellers ønsker både klubbens ledelse og træner Kim Rasmussen, at holdet skal bestå af talenter fra klubbens egne rækker, gerne suppleret af et par spillere fra den hjemlige top, så truppen bliver bredere end i sidste sæson.

Valerie Driscoll fortsætter i rollen som ’Dronningen under kurven’.
Valerie Driscoll fortsætter i rollen som ’Dronningen under kurven’.

Farvel til sponsorer

Holdets to hovedsponsorer, Go Dream og Albatros, har meldt ud, at de ikke ønsker at forlænge samarbejdet, men det bekymrer ikke holdets primus motor, Claus Braunstein:

“Vi er langt fremme i forhandlingerne med nye sponsorer og når op på samme økonomiske grundlag som sidste år - og endda lidt højere. Og på sidelinjen står Flemming Østergaard stadig og trækker i trådene blandt sit store erhvervsnetværk”.

Publiceret: 03. Juli 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!