Esben Jensen (i midten) siger farvel og overlader den videre drift af Købmanden i Søllerød til Ali Filikci og Ali Bagiran. Foto: Pernille Borenhoff
Esben Jensen (i midten) siger farvel og overlader den videre drift af Købmanden i Søllerød til Ali Filikci og Ali Bagiran. Foto: Pernille Borenhoff
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny købmand i Søllerød

Esben Jensen takker af efter 8 år og overlader roret til Ali Filikci. Første større nyheder bliver, at Farumhus overtager bageren

Af Pernille Borenhoff

“Det har været kanon at være her. Det er et dejligt sted, og jeg kommer til at savne kunderne.”

Ordene kommer fra Esben Jensen, der i 2009 overtog styringen af den legendariske 'Købmanden i Søllerød' på Vangebovej, men nu siger farvel og tak. Han overdrog pr. 15. maj butikken til Ali Filikci, der har ansat en anden Ali - nemlig Ali Bagiran - som daglig leder.

Esben Jensen er oprindeligt uddannet slagter, og da han kom til Søllerød var det fra supermarkedskæden ISO, hvor han havde arbejdet med blandt andet indkøb og markedsføring af alle butikkerne.

“Det, der er med til at gøre det her sted så fantastisk, er blandt andet, at kunderne holder en til ilden. De rejser meget og kommer hjem med ønsker om varer, som vi skal forhandle. Det betyder, at man aldrig går i stå, fordi kunderne hele tiden har ønsker og behov. Det er meget positivt,” siger 54-årige Esben Jensen, der ikke er 100 procent sikker på, hvad der venter ham forude rent arbejdsmæssigt.

Bevarer og fornyr

“Nu tager jeg hjem og tænker over, hvad jeg har lyst til at bruge resten af mit arbejdsliv til. Og det kan sagtens bliver noget helt andet end det, jeg har beskæftiget mig med før. Men først vil jeg have en dejlig lang sommerferie,” siger han, og retter samtidig en stor tak til alle, der har støttet op om købmanden i de år, han har været der, og som nu kommer og giver udtryk for, at det er ærgerligt, at han stopper.

Aftageren Ali Filikci har allerede været med på sidelinjen de seneste par uger. Og han har ved selvsyn kunnet konstatere, at det er et ganske særligt sted, han er havnet, og at det er en tung arv, han skal løfte.

“Jeg fortsætter i sammen ånd og i stor respekt for den måde, butikken har været drevet og for stedets historie,” siger Ali Filikci, der fortæller, at det var ham selv, der henvendte sig til Esben for at høre, om han kunne overtage Købmanden i Søllerød.

“Jeg kender området, fordi jeg har en onkel, der bor på Rudersdalvej. Derfor kører jeg ofte forbi,” siger Ali, der sammen med sin hustru, der er lærer, har tre børn.

Selv er han uddannet socialrådgiver og ansat i Ballerup Kommune. Et job, han fortsætter med. I hvert fald ind til videre.

“Jeg har gener for handel og ser, at det her er en god og livlig butik. Og så vil jeg også gerne udnytte, at jeg har taget en overbygning i ledelse og kommunikation,” siger han.

Den første ændring, kunderne vil opleve, er, at bageren bliver skiftet ud. I stedet kommer Farumhus Bager og Konditor til.

“Vi vil gerne være en af de bedste arbejdspladser i Rudersdal Kommune samtidig med, at vi vil sikre høj kvalitet. Blandt andet laver vi en garanti på frugt og grønt, så man kan bytte, hvis man ikke er tilfreds med en vare,” siger Ali.

Men ellers bliver der ikke de store ændringer.

“Vi laver en blid start med respekt for det, der er og vil være lydhøre over for kunderne ønsker og behov,” siger den nye indehaver.

Publiceret: 16. Maj 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere