Fra venstre: Morten Magh, Simon Lerche, Magnus Lykke Houvenaeghel samt den tidligere ejer, Anita Klemensen.
Fra venstre: Morten Magh, Simon Lerche, Magnus Lykke Houvenaeghel samt den tidligere ejer, Anita Klemensen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny forpagter på Den Røde Cottage: Vil beholde Michelin-stjernen

Simon Lerche, der nu overtager 1. marts Den Røde Cottage efter Anita Klemmensen, tager holdet med fra restaurant Tinggaården i Asserbo.

Det bliver et ungt team, der skal føre Michelstjernen videre på Den Røde Cottage i Klampenborg.

Med et ungt team af kokke og sommeliers, der alle er opfostret hos Jan Friis-Mikkelsen på gourmet-restauranten Tinggården i Nordsjælland, overtager kokken og køkkenchefen Simon Lerche nu Michelin-restauranten Den Røde Cottage i Klampenborg.

Ambitionerne er tårnhøje, og det nye team satser knivskarpt på at føre Den Røde Cottage videre som Michelin-restaurant, når den åbner 1. marts i år, skriver man i en pressemeddelelse.

“Det her er en drøm for min kæreste og mig og noget, som vi har ledt efter fra første dag, vi fandt ud af, at vi ville drive vores egen restaurant. Den Røde Cottage vil blive videreført i samme stil og tæt ved samme koncept, som den tidligere ejer, Anita Klemensen, har haft succes med i otte år – blot tilført en smule ungt, balanceret vildskab,” siger en glad køkkenchef.

Et ungt team

Den Røde Cottage, der er opført i 1844 og idyllisk placeret i skoven ved Klampenborg, har de seneste seks år haft en Michelin-stjerne. Og Michelin-stjernen skal ifølge Simon Lerche fortsat funkle på den Røde Cottage.

“Det er den samme tilgang til maden og råvarerne på Den Røde Cottage, som vi er opfostret med på Restaurant Tinggården. Det ligger i vores DNA, at der ikke bliver gået på kompromis, og med det team, jeg har omkring mig, tror vi på, at vi med hårdt arbejde kan videreføre konceptet,” siger Simon Lerche.

Med sig har Simon Lerche Morten Magh, som er udlært fra Le Sommelier og som tidligere har arbejdet tæt sammen med Simon Lerche hos Restaurant Tinggården. Morten Magh har endvidere blandt andet været sommelier hos AOC, Studio og Atera, en to-stjernet Michelin-restaurant i New York.

Også kokken Magnus Lykke Houvenaeghel, der ligeledes er udlært fra Restaurant Tinggården og kommer fra Hotel d'Angleterres restaurant, Marchal, er med på holdet. Magnus Lykke Houvenaeghel vil fungere som souschef og vil sætte menuerne i tæt samarbejde med Simon Lerche.

Fra venstre: Magnus Lykke Houvenaeghel, Simon Lerche og Morten Magh.
Fra venstre: Magnus Lykke Houvenaeghel, Simon Lerche og Morten Magh.

Den lokale inspiration

Den Røde Cottage er populær i lokalområdet nord for København. Og den lokale atmosfære og tætte kontakt til lokale stamgæster er det nye team vokset op med hos Restaurant Tinggården.

“Vi ønsker at fastholde den stemning, som Den Røde Cottage udtrykker - med sit navn, huset og sin beliggenhed. Det skal emme af idyl, den vilde natur og hygge, og derfor vil vi bruge meget energi på at udforske skoven og eventuelt blive inspireret af naturen omkring os. Den Røde Cottage vil være vores inspirationskilde, så der er en rød tråd i hele vores koncept - fra man kører op ad indkørslen, til man forlader stedet igen,” forklarer Simon Lerche.

Råvarerne bliver leveret fra små gårde i Nordsjælland, blandt andet også lokal fisk og kød fra Grambogård. Gæsterne sammensætter selv maden ud fra enten en tre-, fem- eller syvretters menu i samme prisleje som hidtil.

Vinen kommer som menuen også til at følge sæsonen. Vinkortet bliver en smule mindre, men til gengæld med fokus på høj kvalitet fra primært de klassiske områder - dog med et strejf af lidt moderne og sjov, understreger den nye køkkenchef.

Publiceret: 17. Januar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt