Forsidefoto Lyngby-Taarbæk Flere fragmenter, Forlaget Ehrhorn Hummerston
Forsidefoto Lyngby-Taarbæk Flere fragmenter, Forlaget Ehrhorn Hummerston
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny bog er en kærlighedserklæring til kommunen

’Lyngby-Taarbæk Flere fragmenter’ er en delikat coffee table-bog med særligt fokus på kultur, viden og mangfoldighed

Af Pernille Borenhoff
Hvordan vælger man godt 100 fotos til en bog, når man har 15.000 liggende i arkivet?

“Der er ikke et af de 15.000 fotos, vi har taget i Lyngby-Taarbæk Kommune gennem de seneste fem år, som ikke kunne optræde i bogen. De rummer alle et motiv eller en detalje, som bidrager til den kærlighed, vi nærer til kommunen,” siger Morten Ehrhorn, der er medejer af forlaget Ehrhorn Hummerston, der har udgivet bogen. Forlaget udgav tilbage i 2010 ”Lyngby-Taarbæk Fragmenter”. Da den blev udsolgt for flere år siden, fandt forlaget det ikke relevant at genoptrykke den.

”Der var sket så meget i kommunen, så vi ville hellere lave en ny og opdateret version, men det var umuligt at finde plads til det hele, for der er uhyre mange veje at gå. Kommunen rummer alt fra uddannelsesinstitutioner og skulpturer i byrummet til klatrepark og Dyrehaven. Og så er der alt det, man ikke kan se. Fx det tildækkede fort i Taarbæk,” siger han.

Kultur og viden

Bogen rummer smukke, personlige portrætter af Furesøen, Mølleåen, Brede, Raadvad, Taarbæk, Dyrehaven, Lyngby Hovedgade, Virum Gymnasium, Frederiksdal og en lang række andre mere eller mindre kendte områder, institutioner og seværdigheder.

”Det er kulturen, der binder indbyggerne sammen, og det vel at mærke i en kommune, der ofte klandres for ikke at tilgodese kulturen i tilstrækkelig grad. Alligevel har området et rigt kulturliv ikke mindst takket være de ildsjæle, der bor i kommunen,” siger Morten Ehrhorn, der selv har boet i kommunen i 16 år.

Morten Ehrhorn har også ønsket at sætte fokus på kommunen som en universitetsby.

“Det er en af mine kæpheste, som jeg så gerne vil have frem. Det bliver ikke omtalt i daglig tale, men vi skal huske på, at der her i kommunen er mange folk, der kommer til at bo her for en kort periode. Jeg synes, at det tiltag, der ligger omkring vidensby, er spændende, men det er min klare fornemmelse, at man kunne gøre endnu mere for at vise, at Lyngby er en universitetsby, Det er dog positivt, at man bygger ungdomsboliger på Andersen & Martini-grunden,” siger han.

Flere restauranter har også fundet vej til bogen. Blandt andet Raadvad kro, Strandmøllekroen og Frk Friis i Bondebyen.

Foruden fokus på kultur, viden og gastronomi har bogen og valgt at fotografere små og større - heraf nogle nye - virksomheder. Josef blomster på Lyngby Hovedgade har fået omtale. Det samme har Xena Networks og Møbelsnedker Sophie Clemmensen, der i det forgangne år startede virksomhed i Raadvad.

Bogen er omfattende og derfor for tung at have med rundt på opdagelse i kommunen, men det har ifølge Morten Ehrhorn heller aldrig været tanken.

“Det er min forhåbning, at folk kan bruge bogen som inspiration til at genopdage deres kommune. Jeg bor fx i Virum, men ved at arbejde med bogen går det pludselig op for mig, at der er mange spændende historier, uanset om du dykker ned i historien om Frederiksdal, Bondebyen eller den overraskende fortælling om Duckwitz, hvis fortræffeligheder bør ses i lyset af hans forbrydelser,” siger Morten Ehrhorn, der sammen med sit team har forfattet bogens tekster efter med egne ord at have “læst al litteratur, der er at findes om kommunen”.

Justin Hummerston har fotograferet, og bogen er blevet mulig med støtte fra I.F. Lemvigh Müllers fond.

Selv når vinteren og mørket sænker sig over Mølleåen, tilbyder den masser af oplevelser. Fiskehejren møder man næsten altid, og giver man sig den fornødne tid, finder man ud af, at den langtfra er den eneste, der er på færde i kulden (foto og tekst side 100-101)
Selv når vinteren og mørket sænker sig over Mølleåen, tilbyder den masser af oplevelser. Fiskehejren møder man næsten altid, og giver man sig den fornødne tid, finder man ud af, at den langtfra er den eneste, der er på færde i kulden (foto og tekst side 100-101)

Publiceret: 13. December 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt