Spillere, trænere og ledere fejrer bronzemedaljen i foråret. Siden har der ikke været meget at juble over.
Spillere, trænere og ledere fejrer bronzemedaljen i foråret. Siden har der ikke været meget at juble over.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nedtur: Fra bronze til bundbold

Lyngby Boldklub sluttede efterårssæsonen skidt af, og især haltede det i forsvaret. Forhåbentlig er der lukket af, når forårssæsonen starter 11. februar mod Brøndby

Af Mikael Østergaard

Når Lyngby Boldklub tager hul på forårssæsonen den 11. februar hjemme mod Brøndby, sker det med ryggen mod muren. Holdet ligger tredjesidst med 18 point, kun 3 point fra den nedrykningsplads, som Randers indtager.

Sidste sæsons overraskende bronzevindere startede ellers sæsonen fint med en sejr over Silkeborg i premierekampen. Siden fulgte nogle nederlag, men 3-1 over FCK og 1-1 mod FC Midtjylland gav ny optimisme.

Midt i sæsonen blev cheftræner David Nielsen lokket til AGF. Det gav anledning til bekymringer, men de forsvandt som dug for solen, da Lyngby vandt 2-0 over AGF i David Nielsens debut i det århusianske trænersæde. Og opturen med den tidligere assistenttræner Thomas Nørgaard ved roret fortsatte med 2-2 mod FC Midtjylland og 2-2 mod FC Nordsjælland.

Med så gik det galt. Helt galt. Med fire nederlag i streg til Randers, FCK, AaB og Helsingør gled Lyngby stille og roligt ned gennem rækken.

Slutfacit blev 18 point for 19 kampe og en målscore på 27-41.

27 mål er bestemt godkendt, og faktisk har kun Brøndby, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, SønderjyskE og FCK sendt flere bolde i nettet.

Sæsonens problem skal findes i Lyngbys forsvar. 41 mål er der gået ind bag Mikkel Andersen, og det er det højeste antal i rækken. Tættest på er Silkeborg med 37 mål, mens Superligaens to bundhold, Helsingør og Randers, trods placeringen begge kun har lukket 32 mål ind.

En god forklaring er fraværet af forsvarskrumtappen Mathias Tauber, der har siddet udenfor hele sæsonen med en korsbåndsskade. Mange har været afprøvet på den vigtige post, men uden varig succes.

Og så har det heller været uden omkostninger, at målmanden Jesper Hansen inden sæsonstarten skiftede til FC Midtjylland.

Publiceret: 02. Januar 2018 19:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt