Erik Andersen (tv.) og Per Vilslev ved deres Opel Kadet GT/E.
Erik Andersen (tv.) og Per Vilslev ved deres Opel Kadet GT/E.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Monte Carlo: Erik fra Virum er co-driver i verdens største rally

68-årige Erik Andersen skal finde vej og holde farten i Rally Monte Carlo Historique

Af Mikael Østergaard

Torsdag den 1. februar går startskuddet for verdens største historiske rally, Rally Monte Carlo Historique, der i år har 314 historiske biler på startlisten, heriblandt seks biler fra Danmark.

Blandt de danske deltagere er Virum-borgeren Erik Andersen, der danner makkerpar med Per Vilslev fra Hillerød. De starter i Reims i Frankrig og følger herfra en tilkørselsrute, inden alle biler lørdag den 3. februar samles i den lille franske by Bourgoin Jallieu, tæt på Grenoble, hvor det egentlige Rally Monte Carlo Historique starter.

Per Vilslev er førstekører, mens 68-årige Erik Andersen er codriver og ekspert i kortlæsning og tidsberegning. Til hverdag er han tilsynsleder i Vejdirektoratet.

Pengene slap op

Som unge blev Per Vilslev og Erik Andersen regnet blandt dansk rallysports største talenter. Med en bronzemedalje ved DM i en motorisk underlegen bil lå vejen til stjernerne åben. Men stjernevejen havde dybe huller i form af pengemangel, og i stedet blev det til job og familieliv.

Nu, mange år senere, har Per Vilslev og Erik Andersen gjort et spektakulært comeback i motorsporten. Hvor de som unge kørte hastighedsrally, deltager de nu i historisk pålidelighedsrally, hvor det gælder om mest præcist at holde en bestemt gennemsnitshastighed på ikke over 50 kilometer i timen.

I 2015 vandt de Touring-klassen i FDM DASU Classic, det uofficielle danske mesterskab i historisk pålidelighedsrally. Her blev de også præmieret som mandskabet med flest førstepladser af alle. De vandt desuden totalsejren i turneringen Classic Tour.

De 315 deltagere i Rally Monte Carlo 2017 samlet på havnen i Monaco i pausen inden de lange knives nat. Foto: Viggo Johansen
De 315 deltagere i Rally Monte Carlo 2017 samlet på havnen i Monaco i pausen inden de lange knives nat. Foto: Viggo Johansen
Publiceret: 23. Januar 2018 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt