Forsøgsperioden skal evalueres, før ordningen eventuelt kan blive permanent. Foto: Lars Schmidt
Forsøgsperioden skal evalueres, før ordningen eventuelt kan blive permanent. Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mere liv: Det bliver gratis at låne rådhuspladsen

I en forsøgsperiode gør kommunalbestyrelsen det gratis at låne Lyngby Torv. Håbet er at skabe mere liv centralt i Lyngby

Mere liv og aktivitet i bymidten. Dét er det overordnede mål med kommunalbestyrelsens beslutning om i en prøveperiode at gøre det gratis at leje Lyngby Torv.

Hidtil har prisen for leje været 2.144 kroner i døgn. Dette beløb stryges nu. Ud over at udlån bliver gratis, bliver reglerne også lempet, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Mette Schmidt Olsen:

“Jeg er glad for, at vi gør det nemmere og gratis at låne Lyngby Torv. Vi ser gerne flere arrangementer og aktiviteter, som kan skabe liv på byens mest centrale plads. Nu lemper vi reglerne og vurderer de enkelte arrangementer i forhold til kravene for at gøre det mere tilgængeligt og smidigt for brugerne.”

Glæde hos V

Det var Venstres Henriette Breum, der senest tog sagen om Torvets anvendelse op. Hun siger til Det Grønne Område:

“I Venstre er vi glade for, at der nu åbnes mere op for anvendelse af Torvet. Det har vi kæmpet for siden august sidste år, hvor vi havde en sag på om det. Vi havde også gerne set, at depositum på 10.000 kroner blev nedsat, men er glade for, at vi i kommunalbestyrelsen besluttede, at størrelsen på depositum konkret vurderes fra sag til sag og således kan være op til 10.000 kr. Det betyder, at det også kan være langt lavere – afhængig af arrangementet,” siger hun:

“Jeg har opfordret forvaltningen til en forenkling af vores regler, således, at det bliver nemmere at afholde arrangementer både på Torvet og andre steder i kommunen. For mange regler kan meget nemt spænde ben for det gode initiativ fra borgere og foreninger – og det bidrager ikke til flere kulturelle arrangementer – tværtimod.”

De lempeligere krav og det gratis udlån vil blive evalueret efter en periode.

I brugernes interesse vil der stadig være et sæt regler, som skal følges ved offentlige arrangementer. Blandt andet skal brugere fotografere pladsen inden brug, så lejer ikke kan blive gjort ansvarlig for skader, som man ikke selv har forårsaget.

FAKTA

Arrangementer på Lyngby Torv:

16. - 17. september: Foreningen Lyngby-Taarbæk “Biketown Showdown” (det store cykelprojekt)

Det vil hellere ikke være muligt at parkere ud for Lyngby Torv 3-11 den 17. september mellem kl. 7 - 21.

23. september: Reserveret

25. - 28. september: Naturfagsuge

30. september: Fødevaremarked

1. oktober: Reserveret

18. november: Juletræet tændes (forbehold for dato)

Publiceret: 05. September 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere