“Vi talte om hvordan det er at være selvstændig i Danmark og at det skal være nemmere at starte en virksomhed. Jeg er stolt over at være inviteret med til mødet,” sagde Maria Tang, der her er fotograferet med ministeren.
“Vi talte om hvordan det er at være selvstændig i Danmark og at det skal være nemmere at starte en virksomhed. Jeg er stolt over at være inviteret med til mødet,” sagde Maria Tang, der her er fotograferet med ministeren.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Maria til frokost med ministeren

Maria Tang fra Marias Hudpleje gav over en frokost Brian Mikkelsen gode råd om, hvad der skal til, for at gøre livet lettere for de mindre selvstændige erhvervsdrivende

Af Pernille Borenhoff

Erhverv I 18 år har Maria Tang drevet Marias Hudpleje på Lyngby Hovedgade. Og hun kender alt blanketter og skemaer, når medarbejdere er syge eller på barsel. Eller når der skal bygges om.

?Det kan være et helvede at finde rundt i junglen af papirer. Man ringer til kommunen og taler med ti forskellige personer og få ti forskellig svar,? siger Maria Tang.

Måske fordi Maria Tang ikke er bange for at sige sin mening, og fordi hun trods vanskelighederne ved at navigere rundt blandt blanketter, kommunale embedsmænd, SKAT og ATP alligevel har overlevet som selvstændig i 18 år, var hun i tirsdags inviteret til frokost på Christiansborg med erhvervsminister Brian Mikkelsen. Her spiste hun en uformel frokost sammen med fire andre erhvervsdrivende, der alle har det til fælles, at de

har deltaget i kampagnen ?Hvor gør det mest ondt?. En kampagne som syv myndigheder og organisationer er gået sammen om for at kommunikere til danske virksomheder, at det er muligt på nettet at få svar på de mange spørgsmål, man måtte have som selvstændig erhvervsdrivende.

Urimelige krav

Og Maria Tang ved godt, hvor det gør mest ondt. Nemlig når man ikke kan komme i kontakt med de relevante myndigheder og når man ikke kan få et hurtigt og korrekt svar på sine spørgsmål.

"Jeg tror, at der er mange små selvstændige virksomheder, der giver op overfor bureaukratiet," siger hun.

Fire andre erhvervsdrivende var inviteret til frokosten, og ifølge Maria Tang var de alle eninge om, at det var svært at finde ud af, hvor man skal henvede sig.

"Men med netsiden virk.dk er det blevet meget lettere. Men vi fortalte Brian Mikkkelsen om de problemer, man kan have med at komme igennem til myndighederne og om, at reglerne ofte er meget skrappe. F.eks. synes vi, at arbejdstilsynet stiller urimelige krav," siger hun. Og håber, at Brian Mikkelsen fattede budskabet og prøver at lave mindre stramme regler.

"Hans ide er jo, at det skal gøres nemmere at starte op som selvstændig,"siger Maria Tang.

Publiceret: 09. Februar 2011 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere