“Harmonikaen er et i jazzsammenhæng temmelig undervurderet instrument, men en af dem, der i allerhøjeste grad mestrer at spille jazzharmonika, er Kurt Larsen,” siger formand for Lyngby-Taarbæk Jazz Klub, Rolf Aagaard- Svendsen.
“Harmonikaen er et i jazzsammenhæng temmelig undervurderet instrument, men en af dem, der i allerhøjeste grad mestrer at spille jazzharmonika, er Kurt Larsen,” siger formand for Lyngby-Taarbæk Jazz Klub, Rolf Aagaard- Svendsen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mange nye navne i jazz-klubben

Det har været en rigtigt godt år for Lyngby- Taarbæk Jazzklub med stort set udsolgte koncerter. Første koncert i 2018 er 17. januar

Af Pernille Borenhoff

Lyngby-Taarbæk Jazz Klub havde en forrygende sæson 2017, hvor stort set alle koncerter var helt udsolgte.

“Vi har oplevet en stigende interesse, hvor folk er blevet mere opmærksomme på klubben. Om det skyldes en øget interesse for jazz, tør jeg ikke sige. Men vi ser, at vores publikum kommer både fra klubben og udefra,” siger Rolf Aagaard-Svendsen, der er formand for Lyngby-Taarbæk Jazz Klub.

Klubben er klar med programmet for den kommende sæson, der starter den 17. januar, hvor man præsenterer noget så usædvanligt som en kvartet med harmonika, violin, bas og trommer.

“Harmonikaen er et i jazzsammenhæng temmelig undervurderet instrument, men en af dem, der i allerhøjeste grad mestrer at spille jazzharmonika, er Kurt Larsen. Vi syntes, at det var alt for længe siden, vi havde hørt noget fra ham, så her er han i en konstellation, som nok skal få det til at swinge,” siger Rolf Aagaard-Svendsen.

Med sig har Kurt Larsen den storswingende violinist, Kristian Jørgensen, som har gæstet klubben ved flere lejligheder blandt andet i egenskab af Ben Webster prisvinder.

Det solide grundlag lægges af Eva Malling på bas og en anden gammel bekendt Benita Haastrup på trommer.

Koncerten starter kl. 20 i Templet på Jernbanevej i Kgs. Lyngby.

Entré: 100 kr.. Medlemmer og unge under 25 år 50 kr. Billetsalg ved indgangen og på www.Billetlugen.dk. Dørene åbnes kl. 19.30.

Nye ansigter i det nye år

Den 7. februar spiller Birgitte Soojin Quartet.

Det er en koncert, der er blevet til i samarbejde med Stadsbiblioteket i forbindelse med den landsdækkende arrangement: Vinter Jazz.

“Birgitte Soojin har været i vælten et par år. Hun kommer oprindeligt fra Norge og tog til København for at studere teologi, men blev i stedet jazzsangerinde. Hun har ikke tidligere været i jazz-klubben, men vi har længe gerne villet have hende hertil,” siger Rolf Aagaard-Svendsen.

Birgitte Soojin giver ifølge ham sin egen fortolkning af en masse gode jazz-melodier. Både klassikere og nyere.

Den 21. februar spiller Simon Spang-Hanssen, der tidligere er gæstet klubben.

Med sig har han Claudia Camgagnol og hendes mand, trommeslageren Niclas Campagnol, der ikke tidligere har spillet i jazzklubben.

Sophisticated Ladies og Christina Dahl spiller foråret ind med en koncert den 14. marts.

“Sophisticated Ladies har spillet sammen i 30 år, og de har lige udgivet en cd, der har fået flotte anmeldelser. Og så har de Christina Dahl med, som vi godt kender. Hun har tidligere været i klubben og er en af vores yndlings-tenorsaxofonister,” siger formanden.

Ny i Lyngby-Taarbæk Jazzklub sammenhæng er også pianisten Mortens Schantz.

“Han er en dansk pianist, der har været med i mange forskellig sammenhænge. Han spiller både avanceret moderene jazz og musik, der er inspireret af Afrika. Ikke mindst Nordafrika, og det er i den konstellation, at vi skal høre ham i jazzklubben,” siger Rolf Aagaard-Svendsen.

Årets sidste koncert er traditionen tro en hyldest til Ben Webster, hvor musikerene alle er tidligere modtagere af Ben Webster Prisen.

I 2017 modtog den unge mundharmonikaspiller Mathias Heise prisen, og det er ham, der sammensætter gruppen, som skal spille den 25. april.

17. jan. Kurt Larsen Kvartet

7. feb. Birgitte Soojin Quartet

21. feb. Simon Spang-Hanssen & Café Central

14. mar. Sophisticated Ladies m. Christina Dahl

11. apr. Morten Schantz Unicorn

25. apr. Ben Webster Prizewinner, Mathias Heise

Publiceret: 09. Januar 2018 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt