Mayron George takker de højere magter for målet til 1-0.
Mayron George takker de højere magter for målet til 1-0.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngbys fuldtræffer blev en sovepude

Efter et tidligt mål trak Lyngby sig tilbage på banen og overlod initiativet til OB, der udlignede til 1-1

Af Mikael Østergaard
Det var to hold med friske sejre og masser af selvtillid i bagagen, der søndag eftermiddag tørnede sammen på Lyngby Stadion. Desværre blev det - set med Lyngby-øjne - en skuffende og søvndyssende affære.

Det startede ellers forrygende. Efter 4 minutters spil mente OB sig snydt for et frispark på banens midte, og Mikkel Rygaard var hurtig til at udnytte forvirringen. Han stak bolden i dybden til Maryon George, og den store costaricaner sendte bolden i nettet via Sten Grytebusts udstrakte ben.

Så satte de 2.316 tilskuere sig godt til rette og ventede spændt på fortsættelsen.

Desværre satte Lyngby bilen i frigear - eller rettere bakgear. Spillerne trak sig tilbage på banen, tog tempoet ud af kampen og overlod spillet til OB. Det gav en kæmpe chance til Anders K. Jacobsen, men Mikkel Andersen reddede i stor stil, og siden havde først Anders K. Jacobsen og derefter Izunna Uzochukwu forsøg forbi eller over træværket. Et minut før pausen var det igen ved at gå galt, da Thomas Sørensen lagde for kort tilbage til sin målmand, men Mikkel Andersen blokerede for Nicklas Helenius og ekspederede bolden til hjørnespark.

Billedet var det samme efter pausen, og i det 52. minut udlignede Anders K. Jacobsen til 1-1 omgivet af et passivt Lyngby-forsvar.

Lyngby var uheldig, da Mikkel Rygaard sendte bolden på oversiden af overliggeren med et følt langskud, og kort efter havde Martin Ørnskov en afslutning lige på Sten Grytebust. Til gengæld slap hjemmeholdet med skrækken, da OB pludselig var tre mod to, men heldigvis valgte Mathias Greve at afslutte selv, og hans forsøg gik lige forbi mål. Og Mikkel Andersen var igen på sin post, da OB’s back Jacob Barrett Laursen blev spillet fri i venstre side.

Lyngby udskiftede Maryon George og en meget anonym Bror Blume med Kristoffer Larsen og Jeppe Kjær i håb om mere speed og vildskab. Kristoffer Larsen gjorde et godt indhop, men OB var fortsat farligst, og Mikkel Andersen måtte hente endnu en feberredning ud af ærmet, da hans forsvar blev spillet tyndt af fynboernes hurtige kombinationer.

7 minutter før tid var Mikkel Rygaard tæt på at afgøre kampen efter flot opspil, men OB-forsvaret fik afværget.

Mere skete der ikke, og så sluttede opgøret med et point til begge mandskaber.

Godt og skidt

Lyngbys frelser var en fremragende Mikkel Andersen i målet, men også Mikkel Rygaard, der blev kåret til Lyngbys bedste spiller, gjorde det godt. David Boysen gav undervejs beviser på sin gennembrudskraft, Oliver Lund var sikkerheden selv i bageste geled og Jesper Christjansen var stærk defensivt, men havde for mange boldtab offensivt.

Det samme havde både Martin Ørnskov og Bror Blume, mens Michael Lumb og Jeppe Brandrup som følge af det taktiske oplæg var sjældne gæster på OB’s banehalvdel og derfor slet ikke fik lagt det pres på modstanderne, som normalt er Lyngbys varemærke. Og Jeppe Brandrup havde desuden problemer defensivt.

Det kunne være interessant at vide, hvordan kampen havde udviklet sig, hvis Lyngby havde smidt både livrem og seler.

Mikkel Andersen kom hurtigt ud af sit mål, da Thomas Sørensen lagde for kort tilbage, og klokerede for Nicklas Helenius’ afslutning. Foto: Fodboldbilleder.dk
Mikkel Andersen kom hurtigt ud af sit mål, da Thomas Sørensen lagde for kort tilbage, og klokerede for Nicklas Helenius’ afslutning. Foto: Fodboldbilleder.dk

Publiceret: 22. Oktober 2017 17:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere