Kasper Pedersen og Jores Okore i infight med Lyngbys målscorer, Kim Ojo.
Kasper Pedersen og Jores Okore i infight med Lyngbys målscorer, Kim Ojo.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngbys forsvar var på gyngende grund mod AaB: Kommende lokalopgør kræver sejr, hvis efterårssæsonen skal sluttes godt

Efter en svag vinterindsats er status tre uafgjorte og tre nederlag i de seneste seks kampe, så nu skal årets sidste kamp mod Helsingør vindes

Af Mikael Østergaard
Uden karantæneramte Michael Lumb samt de småskadede David Boysen, Jeppe Brandrup og Jesper Christjansen måtte cheftræner Thomas Nørgaard blande kortene i forsøget på at hente den første sejr i seks kampe.

Kabalen gik desværre ikke op. Omrokeringen gav turbulens i Lyngbys forsvar, hvor især Oliver Lund, men også Thomas Sørensen, Martin Ørnskov og indskiftede Hallgrímur Jónasson havde store problemer med både opdækning og afleveringer. Og så endte et ellers ganske ordinært AaB-mandskab med at vinde 2-1.

Allerede i kampens første minut kom den første advarsel, men Mikkel Andersen reddede skuddet. Kort efter havde Thomas Sørensen en helt skæv tilbagelægning, men Lyngby-målmanden nåede tilbage og fik sparket bolden væk en halv meter fra målstregen.

I den anden ende skød Herolind Shala forbi målet fra en spids vinkel, og Bror Blume skød over mål på en stor chance på oplæg fra Lasse Fosgaard.

I det 34. minut følte Lyngby sig med rette snydt for et straffespark, da Mayron George med brystet tog en fin aflevering fra Mikkel Rygaard med ind i feltet, hvor han blev tromlet ned bagfra.

I stedet slog AaB til fem minutter før pausen. Først opsnappede Jannik Pohl en bold fra Thomas Sørensen, afdriblede Mikkel Andersen, der hovedløst stormede ud af sit mål, og sendte bolden i det tomme mål fra en meget spids vinkel tæt på baglinjen. Og minuttet efter var der igen koks i Lyngbys forsvar, så Rasmus Thellufsen via en Lyngby-berøring kunne øge til 2-0.

Dumpekarakter

Fra 2. halvlegs start blev Kim Ojo sendt på banen i stedet for usikre Oliver Lund. Nu skulle der satses på høje bolde til makkerparret i front: Mayron George og Kim Ojo.

AaB var dog tæt på at udbygge føringen, da Lyngbys forsvar endnu engang tog sig en lur, men Jannik Pohl bragede bolden på undersiden af overliggeren. Og AaB-angriberen kom i det 60. minut helt fri, men Mikkel Andersen klarede med en fodparade.

Herefter stod der Lyngby på kampen, selv om AaB forsat var farlig på omstillinger, fordi Lyngby sendte flere folk frem på banen.

Georg Mayron havde et hovedstød lige på Jacob Rinne, Casper Højer Nielsen skød forbi stolpen med højrebenet og Mayron George fik energisk tilkæmpet sig en god chance, men vinklen blev for spids. Først i det 89. minut lykkedes det, da Kim Ojo headede en aflevering fra Bror Blume i nettet til 1-2. Men tættere kom Lyngby ikke.

Ikke mange Lyngby-spillere spillede op til Superliga-niveau. Undtagelserne var Mayron George og Bror Blume, ligesom Casper Højer spillede en fornuftig 2. halvleg. Resten dumpede.

Jores Okore og Mayron George udkæmpede mange dueller. Foto: Fodboldbilleder.dk
Jores Okore og Mayron George udkæmpede mange dueller. Foto: Fodboldbilleder.dk

Glæde i den nordjyske lejr efter Rasmus Thellufsens scoring til 2-0. Foto: Fodboldbilleder.dk
Glæde i den nordjyske lejr efter Rasmus Thellufsens scoring til 2-0. Foto: Fodboldbilleder.dk

Publiceret: 03. December 2017 14:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt