Michael Lumb sparker bolden under Mikkel Bruhn til 2-1.
Michael Lumb sparker bolden under Mikkel Bruhn til 2-1.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngbys første Superliga-sejr siden 16. juli

Sikker gevinst på 3-1 over Helsingør, der ikke havde meget at byde på

Af Mikael Østergaard
Helsingør har fået en overraskende god start i Superligaen, men det var svært at forstå søndag eftermiddag på Lyngby Stadion. Oprykkerne havde i første halvleg kun en eneste afslutning på mål, og den stod målmanden Mikkel Bruhn for, da han efter 10 minutters spil drønede en bold langt op ad banen. Medvinden gav ekstra fart på bolden, der ramte jorden og hoppede over Mikkel Andersen i Lyngby-målet, men heldigvis forbi mål.

Herefter stod der Lyngby på det hele, og det udviklede sig til spil til ét mål. Mikkel Rygaard spillede indenom til Michael Lumb, der fandt Jeppe Brandrup med en tværaflevering, men en Helsingør-spiller blokerede afslutningen lige foran målstregen. Returbolden endte hos en helt fri Mayron George, som skovlede bolden over mål.

Så var det David Boysens tur. Først tog han et frispark, og bolden passerede uhindret hele forsvaret, men gik desværre forbi stolpen, og kort efter afsluttede han et perfekt angreb, som Mikkel Bruhn reddede til hjørne.

Først i det 39. minut kom forløsningen. David Boysen gik til baglinjen, og Helsingørs midtstopper, Andreas Holm, var uheldig at sætte foden på afleveringen, så bolden gik i eget net.

Det kunne være blevet 2-0, men Mikkel Rygaard missede Bror Blumes fine oplæg.

Chancer på samlebånd

Lyngbys dominans blev om muligt endnu mere udtalt efter pausen. Martin Ørnskov sendte Mayron George i dybden, men Mikkel Bruhn blokerede fint afslutningen. Set over hele kampen overbeviste lejesvenden fra Randers FC ikke om, at han er løsningen i Lyngbys angreb.

Stik imod spil og chancer kom Helsingør på 1-1, da Oliver Lund blev for frembusende og fældede en modstander i feltet med straffespark som resultat.

Lyngby kom sig dog hurtigt over den kolde afvaskning, og to minutter senere var roen genoprettet. Mikkel Rygaard roterede om egen akse og sendte bolden til Bror Blume, der fandt en fremstormende Michael Lumb i dybden, og Michael Lumb afsluttede kynisk med et fladt spark til 2-1.

Siden havde Michael Lumb et farligt langskud, inden David Boysen gjorde det til 3-1 på straffespark, begået mod ham selv.

Herefter kom chancerne på samlebånd. To gange blev Mikkel Rygaard spillet fri, men Helsingørs redningsmand i målet viste igen høj klasse, og også indskiftede Kristoffer Larsen testede Mikkel Bruhn.

Retfærdigvis skal det siges, at Helsingør i det sidste kvarter havde to kvalificerede afslutninger, som Mikkel Andersen reddede i fornem stil.

Lejesvenden fra Rander FC, Mayron George, i nærkamp med den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Basse. Foto: Fodboldbilleder.dk
Lejesvenden fra Rander FC, Mayron George, i nærkamp med den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Basse. Foto: Fodboldbilleder.dk

Pænt besøg

Vel havde Helsingør ikke meget at byde på, men det ændrer ikke ved, at Lyngby spillede en flot kamp.

Jesper Christjansen var enerådende på midtbanen, godt sekunderet af Martin Ørnskov, og Michael Lumb var intet mindre end fremragende både oppe og nede. Og i angrebet fortsatte David Boysen den optur, han indledte ved sæsonstarten efter en bleg forårsindsats. Der er virkelig kommet speed og opportunisme over den elegante hurtigløber.

Det dejlige sensommervejr og udsigten til et nordsjællandsk lokalopgør havde - suppleret af gratisbilletter til naboklubbernes medlemmer - lokket 3.327 på stadion, heraf 500 fra Helsingør. De var med til at skabe en festlig stemning.

David Boysen, Mikkel Rygaard og Bror Blume glæder sig over målet til 3-1. Foto: Fodboldbilleder.dk
David Boysen, Mikkel Rygaard og Bror Blume glæder sig over målet til 3-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Publiceret: 10. September 2017 19:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt