Christoffer Berg og Oliver Staudt er to af Lyngby Bueskyttelaugs skytter, der er blevet belønnet med en VM-billet.
Christoffer Berg og Oliver Staudt er to af Lyngby Bueskyttelaugs skytter, der er blevet belønnet med en VM-billet.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lyngbys bueskytter er bedst i Norden

Fire skytter har kvalificeret sig til VM, og det belønner FIL med 40.000 kroner

Af Mikael Østergaard
Juni var en forrygende måned for Lyngby Bueskyttelaug, hvor fire skytter kvalificerede sig til VM.

Tre bueskytter skal til ungdoms-VM i skiveskydning i Argentina: Oliver Staudt, der skyder recurvebue - som der skydes med ved OL - og Christoffer Berg og Martin Kanstrup i compoundklassen. Her har Danmark stolte traditioner, idet vi er en af verdens bedste nationer med verdensmestre og World Cup-vindere hos både mænd og kvinder.

Til VM i 3D i Kroatien er Jes Lysgaard udtaget. Udover at være en af Danmarks bedste langbueskytter har han også taget sig tid til at træne Lyngbys ungdoms- og seniorskytter. Jes Lysgaard har kun været træner i Lyngby Bueskyttelaug siden oktober 2016, men det har allerede givet de første resultater ved SM for seniorer, hvor Lyngby ellers ikke har gjort sig gældende i mange år. Men med to guldmedaljer i langbueklassen og én guld og én bronzemedalje i barbueklassen ser det ud til, at nye tider er på vej.

Ved SM i skiveskydning i Præstø deltog Lyngby med 22 deltagere, og høsten blev 12 guld-, 8 sølv- og 2 bronzemedaljer. Måneden sluttede med Nordiske Ungdoms Mesterskaber i Finland, hvor Lyngby havde 10 skytter med, og de vendte hjem med 11 medaljer.

“Det gør ikke alene Lyngby til den bedste klub i Danmark, men også den bedste klub i Norden, målt på medaljer”, siger bueskytternes stolte træner, Jørgen Philipp, der glæder sig over, at Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Lyngby-Taarbæk (FIL) har bidraget med 40.000 kr. til VM-deltagelsen for de fire skytter.

Publiceret: 10. Juli 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!